PODIJELI

Mladi Bosanac Amar Ćatić, našao se na klupi PSV-a minulog vikenda, kada su na gostujućem terenu slavili kod Groningena rezultatom 1:2.

Ćatić je pobjedu PSV-a odgledao sa klupe za rezervne igrače, a 19-godišnji Bosanac se tako prvi put našao u protokolu holandskog velikana. Legendarni fudbaler, a sada trener PSV-a Mark van Bommel odlučio ga je priključiti prvom timu.

No, ko je Amar Ćatić? Porodica ovog maldog fudbalera tokom rata izbjegla je iz BiH i iz Odžaka odselila u Holandiju, gdje je Amar napravio i prve fudbalske korake. Posljednjih osam godina član je PSV-a. Radi se o jako talentovanom krilnom igraču, koji može igrati na obje krilne pozicije, a imao je peh da je dva puta lomio nogu. No, ni to ga nije spriječilo da se vrati još jači.

VEZANI TEKST: Ćatić za “Sportske”: Super je potpisati za PSV, želim biti najbolji

Minulog ljeta potpisao je profesionalni višegodišnji ugovor sa PSV-om, a a već u ovoj sezoni mogao bi zvanično debitovati za seniorski tim.

“Osjećaj je super. Tako velik klub mi je dao povjerenje. Dobijam platu i imam puno obavezu prema klubu. Sada mi je fudbal posao i hoću da postanem najbolji na svijetu. Cilj je da u naredne dvije godine pređem u prvi tim”, rekao je nedavno u intervjuu za “Sportske.ba” Amar Ćatić.

Ćatić je ranije imao kontakte sa Holandijom, ali je dobio poziv iz BiH te je zaigrao za našu juniorsku selekciju. Nada se da će u budućnosti imati priliku igrai za U-21 i “A” tim BiH, a ističe kako mu je Edin Džeko omiljeni “Zmaj”.

(N.Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI