PODIJELI

Juventus je u nedjelju nakon remija s Atalantom (1:1) na svom stadionu proslavio osmi naslov prvaka Italije i 35. ukupno.

Večer je obilježio Mario Mandžukić koji je zabio sjajan gol o kojem se pričalo u Italiji. Nakon susreta na travnjak su izišli i brojni djelatnici kluba, supruge, djevojke igrača, porodica… Pažljiviji pratitelji primijetili su da je Mandžukić tokomom slavlja zagrlio jednu fudbalerku.

Riječ je o Doris Bačić (24), djevojci iz Neuma, koja čuva vrata hrvatske fudbalske reprezentacije. Fudbalerka brani za žensku ekipu Juventusa koja je također osvojila naslov prvaka Italije. U karijeri je branila i za Arsenal, a jedan dio karijere provela je u SFK 2000.

Otac Davor joj je bio bokser u sarajevskom Željezničaru. Ali nikad nije otišao na neko veliko natjecanje. Danas je vlasnik ribljeg restorana Libertas u Sarajevu.

IZ NFSBiH pokušavali su da Doris zaigra za BiH, ali njena izjava za Večernji.hr je bila jasna.

– Čelnici Saveza stalno su dolazili u tatin restoran kako bi me nagovorili. Pokušali su me uvjeriti i moji treneri iz Sarajeva, gdje sam igrala. Međutim, ja sam Hrvatica i za mene nije bilo nikakve dvojbe za koga ću braniti – rekla je Doris koja je umalo promijenila mišljenje.

PODIJELI