PODIJELI

Prava je rijetkost da predstavimo dječaka od 13 godina koji je takoreći rođen da bude fudbaler i to koji u ovim godinama može igrati sa puno uspjeha na više mjesta u timu, a junak ove naše priče, Sanjin Malkić, kako uspješno igra na svim pozicijama, još uspješniji kao golman.

U ovo smo se uvjerili u augustu prošle godine u Finalu, ”Igre mladih” u Sarajevu. Sanjin je nastupao za svoj klub Igman iz Konjica, a u polufinalu u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, njegova ekipa je igrala sa višegodišnjim pobjednikom na ovim igrama FK Blagaj.

Naš junak je bio na golu na ovoj utakmici, Blagajci su prvi stekli rezultatsku prednost, Sanjin je imao nekoliko sjajnih intrevencija, kada su gubili, 0:1, kao golman sa loptom je izbacio svoje rivale, uz veliku podršku prepune dvorane, da bi asistirao za izjednačenje, 1:1.

Potom se vratio na gol, kada je imao jednu od svojih sjajnih odbrana, sudije su svirale penal za FK Blagaj koji je Sanjin odbranio uz veliki aplauz u dvorani. U izvođenju penala više sreče je imao FK Blagaj, prošao u finale, uz more suza mališana iz Konjica i nihovih roditelja. Sanjin je pet godina trenirao u Školi fudbala Bambino, gdje je kako nam reče bilo super, što se tiče svega, kvaliteta treninga, uslova utakmica. Prije godinu dana je prešao u FK Igman i u jesenjoj sezoni njegova kategorija predpioniri je postigla dobre rezultate u Prvoj ligi Hercegovačko-neretvanskog Kantona.

Sa treninzima tokm zime predioniri Igmana predvođeni, fudbalskom legendom konjičkog Igmana, Sejom Kovačevićem je reodvno trenirala u sportskoj dvorani Konjčanka. Prije deset dana predpioniri Igmana su učestvovali va velikom turniru u Hadžićima na kojem je učestvovalo čak 16 ekipa. Igman je osvojio sjajno drugo mjesto u konkurenciji premijerligaša, a poražen je od vršnjaka našeg najtrojenijeg kluba sarajevskog Željezničara. Poslije utakmice sa Željezničarom, treneri Želje su prišli treneru Kovačeviću i raspitivali se za njega.

– Nisam baš zadovoljan igrom i rezultatima u jesenjoj sezoni, na proljeće ćemo sve pobijediti i osvojiti jedno od prva tri mjesta, rekao nam je Sanjin Malkić, dječak za kojeg se već interesuju mnogi premijerligaši.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI