PODIJELI

Legenda Arsenala Thierry Henry se pridružio trenerskom staffu Belgije ovog ljeta kao asistent Robertu Martinezu koji je na ovom mjestu naslijedio Marca Wilmotsa, a od tada Belgija je deklasirala Kipar i našu reprezentaciju.

Jedan od najboljih u reprezentaciji Belgije je Romelu Lukaku, napadač Evertona koji je istakao da mu je Thierry Henry mnogo pomogao i još uvijek mu pomaže.

”Mislim da sam naučio mnogo od Henrya koji je veoma direktan prema meni. Znam šta radim dobro, a kada radim nešto pogrešno on je tu da mi to saopšti. Veoma sam zadovoljan sa njegovom pomoći. On pomaže nama napadačima kao i ostalom timu koji mora biti koncetrisan tokom cijelog toka meča. On je osvojio sve, pa zato kada on priča vi morate slušati. Tako isto radimo i sa menadžerom koji nas uči mnogo o taktici, ofanzivnoj i defanzivnoj tako da mislim da je svjetla budućnost pred nama”, rekao je Lukaku.

Roberto Martinez, novi selektor Crvenih đavola je naslijedio Marca Wilmotsa u julu i vodio reprezentaciju do dvije ubjedljive pobjede nad Kiprom i BiH, te ga sada očekuje duel sa autsajderom u grupi, rerpezentacijom Gibraltara.

”Utakmicu protiv BiH smo odigrali veoma dobro. Ne samo zbog rezultata već smo igrali atraktivan fudbal s vremena na vrijeme. Veliko mi je zadovoljstvo što nismo primili pogodak što znači da su igrači ostali skoncetrisani cijelu utakmicu. Prvi pogodak je preokrenuo utakmicu. Bilo je dobro, ali može biti i bolje”, dodao je Martinez.