PODIJELI

Piše: Nedim Selimović

Kada je pristao iz Juventusa preći u Barcelonu, Miralem Pjanić ni u najcrnjem scenariju nije mogao zamisliti da će baš ovako proći na Nou Campu. Kod Ronalda Koemana, Mire u Barci ima sporednu ulogu, kao da nije bio dio posla vrijednog 60 miliona eura.

Od dolaska u Barcelonu, Pjanić je u svim takmičenjima odigrao 20 utakmica. Počeo je devet utakmica, ali od toga svih šest u Ligi pvaka te samo tri u prvenstvu. U obje utakmice Superkupa Španije ušao je u samom finišu utakmice.

Pjaniću na ruku nije išlo ni to što je po dolasku u Barcu dobio Covid, zbog čega je nekoliko sedmica izbivao van terena. U početku, njegova fizička sprema, nagađalo se, razlog je zbog čega je na “poštedi” kod Ronalda Koemana. No, nekoliko mjeseci poslije, Pjanićev status nije se značajno promijenio. Reprezentativac BiH ima tek sporednu ulogu u planovima holandskog stručnjaka, koji cijeleo vrijeme više vjeruje u svog sunarodnjaka Frankiea De Jonga te Sergija Busquetsa.

Naprimjer, De Jong je bio opcija ispred Pjanića i kada je Holanđanin priznao ” da ne igra baš dobro”, baš kao i što Sergio Busquets redovno igra, iako mu je ovo vjerovatno najgora sezona u karijeri.

Pjanić za sada nije dobio pravu šansu u Barceloni, a dok je Ronald Koeman tu, teško da će se nešto drastičnije promijeniti za Miretov status. Malu utjehu reprezentativcu BiH pravi činjenica da je Komeanova Barca blijeda na terenu, pa je moguće recimo da Holanđanin ne dočeka kraj sezone na klupi Barcelone. Jer sudeći prema trenutnoj situaciji, neko od pomenutog dvojca morat će otići sa Nou Campa.

PODIJELI