PODIJELI

Ervin Zukanović završio je svoju priču u reprezentaciji BiH.

Tokom proteklih godina Zukanović je u dresu BiH pružao vrlo dobre partije, davao je sve od sebe u svakoj utakmici, no danas je pomalo iznenađujuće obavijestio javnost da više neće igrati za Zmajeve.

Procijenio je Zukanović kako je vrijeme da nove generacije osjete kakva je privilegija igrati za reprezentaciju, a jedna rečenica u oproštajnoj poruci koju je objavio na svom Instagram profilu itekako je indikativna.

O čemu se radi? Kada je nabrajao kome je sve zahvalan, Zukanović je pomenuo i Savez i ograničio se na – pojedince.

“Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vijernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima”, napisao je Zukanović.

Nije Zukanović naveo kome tačno šta zamjera, ali je jasno da je i danas razočaran zbog načina na koji mu je oduzet san da 2014. godine zaigra na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U svojoj oproštajnoj poruci priznao je da je već tada razmišljao o povlačenju.

Inače, Zukanović se sada okreće obavezama u Turskoj i svom klubu Fatih Karaguruku gdje mu ide više nego dobro. Osim što je standardan, dosad je biran u nekoliko navrata u najbolji tim kola Superlige.

View this post on Instagram

Svakom profesionalnom sportašu je jedan od najvećih ciljeva da nastupa za reprezentaciju svoje države. Da rame uz rame sa svojim saigračima, uz podršku navijača, porodice i cijele nacije branimo boje svoje zastave. Osjećaj kada slušam našu himnu je neopisiv i daje jednaku motivaciju na bilo kojem terenu. Od prvog nastupa davne 2012. godine sa dresom omiljene zastave imao sam cilj da iznesemo nasu Reprezentaciju na veliko takmičenje. Nažalost, taj san mi je oduzet 2014. godine u Brazilu i već tada sam razmišljao o povlačenju. Međutim, život i karijera su me naučili da se trudom i oscilacijama izazova prevazilaze sve prepreke i brišu sva odustajanja. Svaka prepreka na toj strani bivala je nagrađena uspjehom u klubovima za koje sam igrao. Ljubav i predanost državnim bojama su me uvijek vraćale ali su povrede bile te koje su me zaustavile i primorale da je došlo vrijeme da završim ovo poglavlje sa Reprezentacijom Bosne i Hercegovine i posvetim se u potpunosti matičnom klubu. Vrijeme je da nove generacije ispunjavaju istu želju i uživaju veću sreću u budućim takmičenjima. Hvala saigračima sa kojima sam stekao prijateljstvo, pojedincima iz Saveza, novinarima i neumornim i vijernim navijačima koji su nas u stopu pratili i podržavali u svim rezultatima. Vaš Zuka 💙💛

A post shared by Ervin Zukanovic (@ezuka87) on

PODIJELI