PODIJELI

Više od pola stoljeća čuvena “Kvarnerska rivijera”, uz italijanski Vijaređe slovila je kao najbolji turnir u Evropi. I “Gotia Cup” u Švedskoj drži tradiciju najpoznatijeg turnira u Evropi.

“Shampion Junior Cup” prijeti da ugrozi nabrojane turnire. Naš domaći je to brend. Projekat je to Almira Prgude. Jedan je to od najjačih internacionalnih turnira u Evropi.

Već desetak godina stotine ekipa iz brojnih evropskih i svjetskih zemalja čekaju u redu za pozivnicu. Ovogodišnji “Shampion Junior Cup” održava se od 9.-12.januara 2020.godine u Sarajevu.

Očekuje se nastup više od stotinu ekipa. Svojevrsna je to “nogometna olimpijada”, najveća smotra mladih uzrasta od pionira do juniora u Evropi.

Posebna poslastica turnira su specijalni gosti koji otvaraju i zatvaraju nogometnu olimpijadu. Dolazak su potvrdili Jirgen Koler, čuveni njemački reprezentativac, zatim nekadašnji asovi jugoslovenskog nogometa Ivan Gudelj i Vladimir Petrović “Pižon”, potom Mirsad Fazlagić, bivši kapiten “plavih” iz šezdesetih godina proteklog stoljeća. Tu se lista atraktivnih gostiju ne završava. Turnir će pratiti sjajna nekadašnja krila i miljenici mostarske i Veležove publike Sejo Kajtaz i Semir Tuce, te trofejni igrač i trener Sarajeva i Crvene Zvezde Husref Musemić. I NSBiH i Željezničar će poslati zvučna imena.

– Pripreme su punom jeku. Sve ide kako smo zacrtali. Na slatkim sam mukama, jer svi žele na “olimpijadu” u Sarajevu- izjavio je za Sportske.ba Almir Prguda, “Alfa i omega” turnira.

(Sportske.ba)

PODIJELI