PODIJELI
FOTO: FK Željezničar

Danas se novinarima još jednom obratio Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a, te je govorio o potencijalnom nastavku BHT Premijer lige. Ostao je pri svom mišljenju da loga ne treba i ne može da se nastavi prije 1. jula:

“Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? Bilo bi veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga”, kazao je Šeranić novinarima.

“Iz preventivnih razloga odlučili smo da se do 1. jula ne razmatra nastavak profesionalnih liga, već da se isprati kakvo će biti zdravlje sportista nakon nastavka treninga, a da se potom razmotri i nastavak takmičenja”, dodao je.

Također, osvrnuo se i na činjenicu da su prvenstva u Francuskoj, Holandiji i Belgiji već završena.

“Vi ste naveli gdje počinje prvenstvo, ali niste naveli da je prvenstvo završeno u Belgiji, Francuskoj i Holandiji. U zemljama u kojima se nastavljaju prvenstva izdvajaju velika sredstva da bi obavili testiranja svih sportista i potom dozvolili nastavak profesionalnih liga”, naveo je Šeranić odgovarajući na pitanje da li će se u RS-u dozvoliti nastavak liga jer je to učinjeno u brojnim evropskim zemljama kao i zemljama regiona.

PODIJELI