PODIJELI

Njemački nogometni savez je u pregovorima oko povratka navijača na tribine

Raspored za sljedeću sezonu njemačke Bundeslige je izašao. Prva i druga njemačka liga startat će 18. septembra u sezonu 2020/21 s ciljem da se završe 22. i 23. maja 2021.

No, to nije jedino što su njemačka nogometna tijela dogovarala i raspravljala. Među ostalim, spominje se i povratak gledalaca na tribine, s tim da se teži pronaći način i dogovoriti protokole koliko ljudi i na koji način može uživo prisustvovati susretima. Tako se razmatra opcija da bude oko 30% kapaciteta stadiona ispunjeno tokom meča. Doduše, sve bi ovisilo i o infrastrukturi samih stadiona i kapacitetu, a u dogovoru s visokim državnim i zdravstvenim dužnosnicima.

Sam takmičarski nogomet krenut će u Njemačkoj knockout sistemom u kupu  između 11. i 14. septembra, dok je međunarodna pauza zakazana za period od 9. do 12. oktobra te 13. i 16. novembra.

Englezi također imaju slične planove, tj. omogućiti gledaocima pristup stadionima za vrijeme utakmica u određenom broju i po određenim uslovima. U Premier ligi razmišlja se o kapacitetu između 30 i 50%, navodi Times.

Holanđani su devetog septembra odredili da će gledatelji moći prisustvvati mečevima Eredivisie, ali može biti popunjeno 15 do 35% kapaciteta stadiona.

PODIJELI