PODIJELI

I u sezoni 2020/21 igrat će se WABA liga za igračice do 15 i 17 godina. Prijavljeno je ukupno 38 ekipa iz sedam zemalja, a među učesnicima su i košarkašice ŽKK Konjic koje će petu godinu zaredom predstavljati Bosnu i Hercegovinu i grad Konjic na regionalnoj sceni u WABA U-15 ligi.

U jakoj konkurenciji učešće će uzeti 18 ekipa iz čak 7 zemalja : BiH, Hrvatska, Srbija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Mađarska. Liga u kojoj učešće uzimaju renomirani i najbolji klubovi iz regiona.

Košarkašicama Konjica želimo mnogo sreće u novoj sezoni gdje predstavljaju svoju državu, grad i grade mostove prijateljstva sa sportskim prijateljima iz čak sedam zemalja.

Takmičenje bi se ponovo održalo u dvije kvalitetne lige. Bord WABA lige će na prijedlog komesara lige odrediti pet ekipa koje bi (vodeći računa o kvaliteti, tradiciji i prijašnjim rezultatima) bile direktni sudionici Prve lige. Preostala četiri prvoligaša bi dale kvalifikacije koje bi se igrale u četiri grupe i svi pobjednici bi popunili WABA U15 Prvu ligu 2020/21.
Najbolje tri ekipe jednokružnog takmičenja Prve lige bi izborile plasman na Final-Four, dok bi posljednji, četvrti sudionik bio pobjednik kvalifikacijske utakmice između četvrtoplasiranog prvoligaša i prvaka Druge lige.

Prijavljene ekipe za WABA U15 ligu 2020/21:

BIH (4): Fenix (Banja Luka), Jedinstvo Dženex (Tuzla), Konjic (Konjic), Tešanj (Tešanj).
CRNA GORA (3): Basket Kids Montenegro (Podgorica), Budućnost Bemax (Podgorica), Primorje (Herceg Novi).
HRVATSKA (6): Arx (Crikvenica), Folka Borovje (Zagreb), Gospić (Gospić), Podravac (Virje), Ragusa (Dubrovnik), Trešnjevka 2009 (Zagreb).

MAĐARSKA (2): PVSK (Pecs), Ratgeber Akademia (Pecs).
SLOVENIJA (3): Cinkarna Celje (Celje), Maribor (Maribor), Triglav (Kranj).

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI