PODIJELI

Fudbalski klub Velež nakon povratničke sezone u elitno rang bh. fudbala, želi napraviti još jedan iskorak, te izboriti plasman u Evropu u narednoj sezoni BHT Premijer lige.

Šef struke mostarskih ”Rođenih” Feđa Dudić dodatno je ojačao svoju ekipu nakon odlaska Koste Maneva i Nusmira Fajića.

U Velež su kao direktne zamjene za stopera Maneva i napadača Fajića stigli Konstantin Cheshmedjiev i Fejsal Mulić.

Makedonac Konstantin Cheshmedjijev je u razgovoru za Sportske.ba otkrio šta ga je to privuklo u Velež, te kakve su njegove ambicije u ovom klubu.

Cheshmedjiev je prvog jula završio s trostrukim makedonskim prvakom Škendijom iz Tetova, gdje je bio standardan igrač. U prošloj, prekinutoj sezoni odigrao je 13 utakmica za Škendiju, uz jednu u kvalifikacijama za Europsku ligu.

 

Koliko si pratio BHT Premijer ligu?

”Bosansku ligu nisam baš pratio, ali znam za klubove koji tu igraju.”

 

Da li si poznavao neke od saigrača?

”Od saigrača sam samo poznavao Samira Radovca sa kojim sam ranije nastupao u karijeri, a na njegov poziv sam i stigao u Velež. Posljednjih nekoliko dana sam se najviše družio sa golmanom Slavišom Bogdanovićem sa kojim sam cimer.”

 

Šta te privuklo u Velež?

”Privuklo me što je klub u ekspanziji, ima velike ambicije, mlada je ekipa koja može mnogo napraviti. Klub je veoma stabilan, a i BHT Premijer liga je veoma dobra, te mislim da u njoj mogu napraviti veliki iskorak.”

 

Kako si prihvaćen kao novi član ekipe Veleža?

”Svi igrači su me prihvatili veoma dobro i hvala im mnogo zbog toga. Svi su veoma komunikativni i dosta je opštena atmosfera.”

 

Koji je maksimum ove ekipe?

”Još ne znam maksimum ekipe, tek sam stigao, ali vidim da su mladi i dobri momci, te se nadam da ćemo uspjeti zaigrati u Evropi.”

 

Kakva je situacija u klubu, da li si zadovoljan, i kako ti se čini stadion ”Rođeni”?

”Stadion i klub mi se sviđaju. Stadion je zaista moderan, sve je urađeno kako treba, tu su sad i reflektori… Što se kluba samog tiče vidim da je klub stabilan, i veoma dobro organizovan.”

 

Da li si imao još ponuda za nastavak karijere osim Veleža?

”Imao sam razne ponude. Voždovac iz Srbije mi je nudio ugovor, nekoliko iz Makedonije, iz Grčke, ali sam na kraju odlučio da ovdje nastavim karijeru.”

 

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)

 

PODIJELI