PODIJELI

Fudbalska euforija je zahvatila Francusku nakon osvajanja Mundijala, ali je jedan tekst u magazinu France Football napravio pometnju.

Dok nacija slavi i veliča Didiera Deschampsa, Hatem ben Arfa, svojevremeno super-talenat francuskog fudbala i bivši reprezentativac, smatra da bi selektor trebalo da podnese ostavku…

“Bilo bi opasno da se Francuska krije iza titule i da ne prizna da je način na koji je do nje došla – ružan. Nije Francuska bila dobra – Francuska je samo koristila greške drugih. Sa Deschampsom kao trenerom, nacionalni tim će izgubiti identitet, najbolje bi bilo da se on povuče, sada kada je dobio što je želio”, napisao je Ben Arfa u svojoj kolumni.

On je objasnio da maksimalno poštuje rezultat koji je nacionalni tim napravio, ali…

“Bilo bi pogubno da se naslanjamo na stil igre ovog tima. U njemu je toliko klase i talenta koji nije iskazan na pravi način. Francuska, shodno kvalitetu igrača, mora da igra kao Brazil, bez obzira na rezultat koji ostvari. Poznajem sve igrače, znam da ih nije briga kako su došli do titule. Znam i da ću se sada naći na stubu srama, ali ja sam gledam u budućnost i dublje od drugih”, napisao je Ben Arfa.

PODIJELI