Connect with us

SP Rusija 2018

Kontroverzni fudbaler kritikovao Deschampsa: “Podnesi ostavku, spasi Francusku”

Objavljeno prije

,

Fudbalska euforija je zahvatila Francusku nakon osvajanja Mundijala, ali je jedan tekst u magazinu France Football napravio pometnju.

Dok nacija slavi i veliča Didiera Deschampsa, Hatem ben Arfa, svojevremeno super-talenat francuskog fudbala i bivši reprezentativac, smatra da bi selektor trebalo da podnese ostavku…

“Bilo bi opasno da se Francuska krije iza titule i da ne prizna da je način na koji je do nje došla – ružan. Nije Francuska bila dobra – Francuska je samo koristila greške drugih. Sa Deschampsom kao trenerom, nacionalni tim će izgubiti identitet, najbolje bi bilo da se on povuče, sada kada je dobio što je želio”, napisao je Ben Arfa u svojoj kolumni.

On je objasnio da maksimalno poštuje rezultat koji je nacionalni tim napravio, ali…

“Bilo bi pogubno da se naslanjamo na stil igre ovog tima. U njemu je toliko klase i talenta koji nije iskazan na pravi način. Francuska, shodno kvalitetu igrača, mora da igra kao Brazil, bez obzira na rezultat koji ostvari. Poznajem sve igrače, znam da ih nije briga kako su došli do titule. Znam i da ću se sada naći na stubu srama, ali ja sam gledam u budućnost i dublje od drugih”, napisao je Ben Arfa.


Fudbal

ĆOSIĆU OTKAZ NA HRT-u: Morat će nadoknaditi i štetu

Objavljeno prije

 

Autor

Hrvatska radiotelevizija je pod istragom FIFA-e nakon što je buknula afera s preprodajom ulaznica za finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi, iz FIFA-e su dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT, državna televizija Hrvatske. Ulaznice na kraju nisu preprodane, FIFA je stopirala transakciju. Koliko je poznato, blokirane su četiri ulaznice.

EBU je od HRT-a zatražio objašnjenje, ali na Prisavlju su bili šokirani jer uopće nisu znali da je neko iz njihove kuće tražio i dobio ulaznice. HRT je od FIFA- i EBU-a saznao da su njihova dva uposlenika Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić zatražili i dobili 40-ak ulaznica i njima sami raspolagali.

Ćosić se Indexu danas samo kratko javimo SMS-om i rekao da ne smije ništa komentarisati, a saznaje ovaj portal, dugogodišnjem komentatoru hrvatske reprezentacije prijeti vandredni otkaz. HRT je navodno spreman i tražiti naknadu štete, a Ćosiću su već našli zamjenu.


Nastavi čitati

Fudbal

Najstariji fudbaler koji je zaigrao na SP završio reprezentativnu karijeru

Objavljeno prije

 

Autor

Egipatski golman Essam El Hadary, najstariji igrač u historiji svjetskih prvenstva, okončao je reprezentativnu karijeru, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je da se odlučio povući iz reprezentacije, ali da je sretan što je sa Egiptom ostvario velika dostignuća.

Najstariji igrač na Mundijalima El Hadary je postao na ovogodišnjem šampionatu u Rusiji na kojem je nastupio u 45. godini života.

Za nacionalni tim Egipta prvi put je igrao 1996. godine. Od tada je na golu Faraona stajao 159 puta. Postigao je čak i jedan gol. Sa reprezentacijom svoje zemlje osvojio je četiri Afrička kupa nacija.


Nastavi čitati

Ostalo

Kineze skupo koštala pobjeda Francuske u finalu Mundijala

Objavljeno prije

 

Autor

Kineskom proizvođaču kućanskih aparata Vatti došlo je na naplatu jedno obećanje koje je dao svojim klijentima.

Naime, Vatti, partner Francuskog nogometnog saveza (FFF), obećalo je prije početka SP-a u Rusiji da će klijentima koji kupe “formulu prvaka” sastavljenu od različitih kućanskih aparata isplatiti potrošen novac ako Francuska osvoji naslov svjetskog prvaka.

Francuska je u finalu pobijedila Hrvatsku 4-2 i tako drugi put postala svjetski prvak, a Vatti je tako do sada isplatio klijentima već više od 7.7 miliona eura ispunjavajući tako obećanje dano prije početka SP-a.

“Iznos koji moramo platiti bi mogao biti jako visok, no predviđen je u našem godišnjem budžetu”, izjavio je jedan članova uprave tvrtke Wang Zhaozhao.
“Posljedice neće biti strašne za nas.”

Skladišta Vattija su se ubrzano praznila kako se Francuska približavala naslovu prvaka. Kinesku firmu bi ovo obećanje na kraju moglo stajati više od deset miliona eura.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE