PODIJELI

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine otvorio je ‘kapije’ za navijače.

Nakon dugo vremena ljubitelji košarke moći će prisustvovati utakmica Premijer lige BiH i nižih liga.

Naravno, klubovi domaćini će moći dozvoliti ulazak onoliko navijača koliko to upute lokalnih kriznih štabova dozvoljavaju.

Situaciju je pojasnio generalni sekretar KSBiH Amer Čulan.

“Ovim putem Vas obaviještavamo i ujedno dajemo saglasnost klubovima učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021 za prisustvo publike na utakmicama a sve prema uputama Kriznih šatabova i odluka Općina, Kantona, Županija i Zavoda za javno zdravstvo.

U skladu sa izdatim higijensko-elidemiološkim mjerama/smjernicama koje se odnose na sprečavanje širenja pandemije Corona Virus-a, obavezujuće je za sve klubove da se pridržavaju uputa, higijensko- epidemioloških mjera o broju prisutnih učesnika u zatvorenim prostorima ,razmaku/distanci, nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru u kojem se odigravaju utakmice, a sve u skladu sa preporukama gore navedenih nadležnih institucija.

Za poštivanje i provovođenje higijensko-epidemijoloških mjera i preporuka nadležnih institucija odgovorni su organizatori utakmice-sportski klubovi.

Zamolićemo klubove da se uz sve gore navedeno pridržavaju i uputa iz Covid protokola KSBIH koji je dostavljen učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine 2020/21 muške i ženske ekipe, koji se odnosi na aktivne i pasivne učesnike”, navodi se u saopštenju.

PODIJELI