PODIJELI
FOTO: FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara krenuli su jučer sa pripremama za nastavak sezone.

Pored nekoliko juniora i fudbalera koji su se vratili sa posudbe, na prvom treningu u 2020. godini pod vodstvom Amara Osima, pojavila su se i dva nova igrača.

Povratnik u plavi dres Ivan Lendrić i stoper Aleksandar Jovanović. Ova dva igrača trebala bi predstavljati pojačanje za Želju u borbi za titulu prvaka i Kup naše zemlje.

Ipak tu nije kraj pojačanjima. Na Grbavicu sutra stiže bivši kapiten Aleksandar Kosrić koji je raskinuo ugovor sa Balzanom i danas će doputovati u Bosnu i Hercegovinu. On će sutra obaviti ljekarske preglede nakon čega će se priključiti treninzima sa svojim novim saigračima.

Kako saznaju Sportske.ba Amar Osim planira dovesti još dva igrača do kraja prijelaznog roka. Na Grbavicu treba stići desni bek i jedan vezni fudbaler. Ovi igrači bi se najkasnije do polaska u Tursku trebali priključiti treninzima Plavih.

Plavi će do nedjelje trenirati u Sarajevu. U nedjelju je zakazan odlazak u Međugorje gdje će tim boraviti do 30. januara. Glavni dio priprema Željo će obaviti u turskom Beleku od 31. januara do 12. februara. Do sada je dogovoreno sedam pripremnih utakmica.

(A.Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI