PODIJELI

Razgovarao: Semir TIKVEŠA

Fudbalski klub Velež je nakon nekoliko godina izbivanja iz elitnog ranga bh. fudbala, konačno došao tamo gdje pripada, a to je BHT Premijer liga.

Ovaj mostarski velikan nije najbolje krenuo u novu sezonu, jer su na samom početku zabilježili tri poraza. Došla je smjena trenera, a Novi šef struke, Feđa Dudić, je preporodio mostarsku ekipu. Pored novog trenera, jedan od najzaslužnijih fudbalera za odlične igre Rođenih je i stoper ekipe, Makedonac, Kosta Manev.

Kostine igre su očarale navijače mostarskog Veleža, te sa pravom nosi epitet jednog od najboljih fudbalera ekipe, a po izboru portala Sportske.ba je izabran u idealni tim jesenjeg dijela prvenstva:

Najbolja postava BHT Premijer lige: Trener ekipe Dudić, Štilić sa kapitenskom trakom

Također, Manev je izabran i među najboljih 11 stranaca lige:

Da li bi osvojili BHT Premijer ligu: Ovo je najbolji tim sastavljen samo od stranaca

 

Danas je za naš portal govorio odlični Makedonac, za čiju se sudbinu u klubu najviše interesuju navijači Rođenih, pa je upravo o tome i govorio stoper mostarske ekipe:

”Prije svega želim reći da meni kao igraču Velež mnogo odgovara. Još mi je bitnije da odgovara mojoj porodici, koja je zaista presretna. U klubu sam zaista odlično prihvaćen, a također vidim i da me navijači vole. Čim se tako stvari poklope odmah je i meni kao fudbaleru lakše da pružam dobre partije. Kad dolaziš u novu ligu, zna biti dosta teško. Ipak, mislim da mi je podrška kluba, navijača, pa i vas novinara dosta pomogla da se adaptiram ovdje.”

Manev je istakao da još ne zna da li će ostati u klubu ili će napustiti Mostar:

”Pa sve je još neizvjesno, imam ugovor do kraja ovog mjeseca. Bio sam sretan kad smo počeli pregovore, međutim sad je sve stopirano zbog koronavirusa. Ima još vremena za sve da se završi, a mislim da je Upravi kluba trenutno najbitnije kako ostvariti da klub normalno funkcioniše zbog cijele ove situacije sa koronom. Što se tiče mene kao fudbalera naravno da želim svakim danom da napredujem, te da igram na vrhunskom nivou. Još se ništa ne zna, sve je otvoreno.”-istakao je Manev i dodao:

”Trenutno svi čekamo rasplet situacije u BHT Premijer ligi. Počeli smo dobro igrati i nizati dobre rezultate, i onda se sve prekinulo. Kad sve ovo prođe sjesti ćemo i pričati oko ugovora.”

 

(S.Tikveša/Sportske.ba)

 

PODIJELI