PODIJELI

oslije povlačenja sa klupe BiH Duška Vujoševića, privremeno je “uskočio” Jasmin Repeša i vodio “zmajeve” na utakmicama protiv Finske i Češke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Nakon što je na funkciju predsjednika Košarkaškog saveza BiH imenovan Mirza Teletović i novo rukovodstvo zajedno sa generalnim sekretarom Amerom Čolanom, u utorak se u pojedinim medijima pojavila vijest da su “zmajevi” dobili i novog selektora.

Preciznije, Denisa Bajramovića, aktuelnog trenera sarajevske Bosne Royal.

Međutim, direktor bh. selekcije Siniša Kovačević je u izjavi za Mondo demantovao tu informaciju.

“Bajramović jeste jedan od dvojice najozbiljnijih kandidata za Repešinog nasljednika. Drugi kandidat je Vedran Bosnić i nije istina da je danas donesena odluka. Nju će donijeti rukovodstvo Saveza do 25. novembra kada treba da započnu pripreme reprezentacije za nastavak kvalifikacija za Mundobasket”, rekao je Kovačević i time praktično “otpisao” nekadašnjeg stratega Igokee Dragana Bajića, koji se u medijima takođe spominjao kao potencijalni selektor “zmajeva”.

Podsjetimo, BiH je izgubila i teoretske šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini 2019. godine.

(mondo.ba)

PODIJELI