Connect with us

Ostalo

Krajina Vita Plus šampion BH Telecom Fair Play lige za sezonu 2016/17.

Objavljeno prije

,

U nedjelju 23.04.2017, odigrane su utakmice za treće mjesto i finalna utakmica BH Telecom Fair Play lige.

Zamm mC : Krajina Vita Plus ( 2:2) nakon izvođenja penala (2:3)

Balmed : EL-HA (5:2)

Odigrana je finalna utakmica BH Telecom Fair Play lige i spuštena je zavjesa na druženje koje trajalo punih šest mjeseci. Po svim parametrima ova sezona je bila najbolja a nadamo se da nas u sljedećoj očekuje još bolja sezona.

Finalan utakmica je bila nešto najbolje što može ponuditi futsal. Utakmica sa puno tempa, odličnih poteza, želje i strasti, odličnih poteza i prekoreta koje samo najvažnija sporedna stavr može donijeti. Dvije ekipe koje su cijelu sezonu podizale formu i na kraju pokazale da su više nego zasluženo igrale u finalu. Bez obzira na pobjednika ekipu Krajine, nimalo manje zasluženo ne bi bilo da je ekipa Zamm mC na kraju podigola pehar namijenjen najboljoj ekipi.

Otvaranje utakmice je proteklo u odmjeravanju i obazrivoj igri sa obje strane. Najviše su se u prvim minutama istakli golmani koji su bili jedni od boljih aktera susreta. Velika borbenost je krasila igru obje ekipe. Kako je počelo prvo poluvrijeme, tako je i završilo, bez golova. U drugo dijelu, Zamm mC ulazi bolje i nakon nekoliko minuta stiže do pogotka. Negativan rezultat nije pokolebao igru Krajine i oni se brzo vraćaju u igru i poravnavaju rezultat. U tim trenucima šanse se redaju na obje strane i već je atmosfera na vrhuncu. Pred sami kraj Zamm postiže drugi pogodak. Kada je sve mirisalo da će Zamm biti novi osvajač BH Telecom Fair Play lige, Krajina u samoj završnici postiže izjednačujući pogodak i utakmicu uvodi u triler završnicu.

Na kraju više sreće i spretnosti u izvođenju penala imali su Krajišnici i kući nose trofej najbolje ekipe. Ekipa Zamm-a imala je u svojim rukama i sigurno imaju za čim žaliti.

U utakmici za 3. mjesto Balmed je bio uvjerljiv i lakše nego se očekivalo pobjedio EL-HA.

Pojedinačne nagrade su osvojili:


Najbolji igrač i strijelac- Edin Mujezinović iz ekipe Zamm mC

Najbolji golman- Feđa Jarebica iz ekipe Krajina Vita Plus

Fair Play ekipa ove sezone je TVSA.

Svim ekipama se zahvaljujemo na učešću i ponašanju tokom sezone. Vidimo se ponovo u septembru.

FAIR PLAY JE Ok-ej.


Fudbal

Karleuša iz Dubaija poručuje: “Ostavljam te”, Duško ne reaguje, a Sofija najavljuje tužbe

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Instagram

Prije neki dan u medijima se pojavila vijest da su u navodnoj ljubavnoj vezi bivši fudbaler Duško Tošić i Sofija Šašić, kćerka Sonje Vuksanović i pjevača Željka Šašića.

Naime, Sofija je ovih dana u žiži javnosti nakon što je procurila informacija da su ona i suprug Jelene Karleuše u tajnoj vezi. Sofija i 15 godina stariji fudbaler mjesecima navodno, vješto kriju romansu.

Duško Tošić i Sofija Šašić, kako prenosi “Hello magazin” u vezi su nekoliko mjeseci, najčešće se viđaju u jednom od njegovih stanova, a za njihovu vezu saznala je navodno i Jelena Karleuša.

Pred nastup u Dubaiju, dok se pripremala za koncert, Jelena je objavila video, uz pjesmu “Ostavljam te” koju je svojevremeno otpjevala sa bugarskim pjevačem Azisom. Mnogi su ovaj postupak protumačili i kao definitivnu poruku još uvijek zakonitom mužu, koji je zbog nasilja dobio jednomjesečnu zabranu prilaska pjevačici.

Uprkos sve glasnijim špekulacijama o svemu ovome, za hrvatski magazin “Story” Sofija je demantovala navode: “Apsolutna laž, tužba je poslata”.


Nastavi čitati

Ostalo

Predsjednik Rukometnog saveza BiH vrijeđao novinarku zbog pitanja

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Elta HD

Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije osuđuju brutalne uvrede koje je ekipi portala Capital iz Banja Luke uputio Marinko Umičević, član Senata Republike Srpske, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka, predsjednik Rukometnog saveza RS i tehnički direktor fabrike Bema.

Prilikom telefonskog poziva koji je novinarka Capitala Bojana Ninković uputila Umičeviću sa upitom da komentariše to što je Rukometni klub “Borac m:tel” od Grada Banja Luka 2020. godine dobio grant u iznosu od 126.867 KM, dok je u isto vrijeme Umičević bio potpredsjednik tog kluba i odbornik u Skupštini grada Banja Luka, što po zakonu predstavlja sukob interesa, Umičević je na račun novinarke Capitala te direktora i glavnog i odgovornog urednika tog portala Siniše Vukelića izgovorio niz najprizemnijih uvreda i psovki, koje u ovom tekstu iz pristojnosti nećemo citirati.

Ovo je još jedan u nizu slučajeva prijavljenih Liniji za pomoć novinarima posljednjih mjeseci u kojima političari i visoki javni funkcioneri u Republici Srpskoj verbalno napadaju, prijete, vrijeđaju i omalovažavaju novinare, te na taj način “odgovaraju” na njihove zahtjeve za pristup informacijama od javnog interesa.

Uprkos tome što je Upravni odbor BH novinara u više navrata javno reagirao i redovno prijavljivao ovakve slučajeve nadležnim institucijama, te apelovao na predstavnike vlasti u RS-u da štite slobodu medija i pravo novinara, kao i svih drugih građana, da žive i rade u sigurnom ambijentu, čini se da situacija postaje samo gora za medijske profesionalce u tom entitetu, ali i u cijeloj državi. Posebno su “na meti” oni koji se bave istraživačkim novinarstvom i otkrivaju brojne koruptivne afere vlasti, zbog čega su svakodnevno izloženi pritiscima, uvredama i govoru mržnje na društvenim mrežama i portalima, te besprizornim pokušajima kompromitacije njihovog ličnog i profesionalnog integriteta.

Podsjećamo da je u najnovijem izvještaju organizacije Human Rights Watch istaknuto kako „javni dužnosnici u BiH potiču ksenofobiju, ne hvataju se ukoštac s diskriminacijom i vrše pritisak na novinare“, a Evropska komisija je u svom posljednjem izvještaju također izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog sve većeg političkog pritiska, zastrašivanja i prijetnji novinarima u Bosni i Hercegovini. Istraživanje BH novinara pokazalo da je u posljednje tri godine više od 40 posto medijskih radnika bilo izloženo prijetnjama i zastrašivanju, uglavnom od strane političara i javnih dužnosnika.

Udruženje BH novinari nastavit će svim raspoloživim sredstvima da štiti prava novinara i da se zalaže za slobodno i nezavisno novinarstvo. Navedeni slučaj, kao i sve prethodne, prijavit ćemo domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama za zaštitu slobode medija.

Od predstavnika vlasti u BiH na svim nivoima i lidera političkih partija očekujemo da ovakve pojave javno i konkretno osude i sankcionišu svoje članove koji se prema novinarima ponašaju poput Marinka Umičevića, te na taj način pokažu da njihova podrška slobodnim medijima u demokratskom društvu nije samo na nivou ispraznih fraza.

Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari/Linija za pomoć novinarima


Nastavi čitati

Ostalo

Vrhunski sport na BHRT-u u 2022. godini

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: BHRT

Vrhunski sport na BHRT-u u 2022. godini

Počinjemo sa Evropskim prvenstvom u futsalu. Prijenosi nastupa nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, ekipa iz regije, ali i najzanimljivijih utakmica na šampionatu.

U februaru istinski praznik zimskih sportova – Zimske olimpijske igre u Pekingu. Navijamo za naše predstavnike, očekujemo uzbuđenja na borilištima, velike domete i rezultate za sjećanje najboljih sportista na snijegu i ledu

I konačno, najatraktivnije – Svjetsko prvenstvo u nogometu. Najvažnija sporedna stvar na svijetu, prvi put krajem godine, prvi put u jednoj zaljevskoj zemlji, i prvi put sve utakmice u jednom gradu…

Budite uz programe Radiotelevizije Bosne i Hercegovine i pratite najzanimljivija svjetska sportska takmičenja, saopštili su iz BHRT-a.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE