PODIJELI

Razočaravajuća sezona u Juventusu natjerala je čelne ljude u Torinu da i prije njenog završetka zavrnu rukave i pozabave se pitanjima kako će tim izgledati od ljeta.

Ključna stvar biće zadržavanje dvojice najboljih fudbalera, Cristiana Ronalda i Paola Dybale. Obojici ugovor ističe na ljeto 2022, što znači da će uskoro ući u završnu godinu ugovora.

Kako se može čuti, Dybala je u ovom trenutku raspoloženiji za nastavak saradnje, dok su sve veće glasine da bi Ronaldo poslije tri godine mogao da promijeni sredinu.

Ugovori na ljeto ističu Buffonu, Chielliniju i pozajmljenom fudbaleru madridskog Atletica Alvaru Morati, dok će u od naredne sezone u završnu godinu ugovora, osim Dybale i Ronalda, ući Juan Cuadrado i Federico Bernardeschi.

Kada je riječ o dolascima, nema sumnje da možemo da očekujemo vrelo ljeto u Torinu, a posljednje u nizu pojavilo se ime lijevog beka Manchester Uniteda Alexa Tellesa, koji nije zadovoljio kriterijume od dolaska iz Porta početkom oktobra.

Telles je u finišu ljetnog prelaznog roka prošle godine stigao u United iz Porta, sa reputacijom jednog od boljih lijevih bekova na tržištu, ali je tokom većeg dela sezone bio u drugom planu.

Kako se može čuti, Agnelli i Nedved usaglasili su se da bi Telles bio pravi izbor za lijevog beka, budući da Juventus na toj poziciji nema vrhunsko ime.

Tellesova prednost je što može da igra na obe pozicije uz lijevu aut-liniju, povučenije, ali i kao krilo.

Već dugo na radaru Juventusa je i fudbaler PSG-a Julijan Draxler, kojem za manje od dva mjeseca ističe ugovor na “Parku prinčeva” i sve je izvjesnije da ga neće produžiti.

Oko na njemačkog fudbalera bacilo je još nekoliko klubova, ali Juventus važi za ozbiljnijeg kandidata.

PODIJELI