PODIJELI
FOTO: Passerini Click Roberto

Razgovarao: Nermin Alibašić

Bosanskohercegovački atletičar, Amel Tuka, novi je državni rekorder Bosne i Hercegovine. Nakon odrađenih priprema u Portugalu, nastupio je na dvoranskom mitingu u Padovi.

Iz punog treninga, trku na 400 metara istrčao je za 47,67s i osvojio je prvo mjesto.

„Trener i ja smo zadovoljni pripremama. Radili smo jako, dva treninga dnevno i sada slijedi opuštanje pred trke uz jedan trening dnevno kako bih se što bolje odmorio i ušao u formu pred Evropsko prvenstvo. Zbog toga sam zadovoljan zbog ovim rezultatom na 400 metara jer sam trčao iz punog treninga“, rekao je Tuka.

Na kraju razgovora dodao je i to da mu ostvareni rezultat daje veliko samopouzdanje pred trke na 800 metara koje ga sada očekuju. Prva naredna trka, upravo na 800 metara, je u Dusseldorfu.

Selektor atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elvir Krehmić, zadovoljan je Tukinim nastupom. Na početku razgovora šaljivo je prokomentarisao današnji nastup Amela Tuke: „Prvo pa muško“, aludirajući na to da je ovo Amelu Tuki prva trka u ovoj sezoni i odmah je postavio novi rekord.

„Mislim da je ovo odlična uvertira i odličan pokazatelj pred trku u Dusseldorfu na 800metara. Svakako je najbitnije da je on fit i da se osjeća dobro, a sve ostalo će doći kroz trke. On i njegov trener su iskusni i mislim da će „špic“ forme planirati pred Evropsko prvenstvo.“, rekao je selektor Krehmić, te je na kraju dodao da ga očekuje u dobrom svjetlu i na Balkanskom prvenstvu, 25. februara, u Beogradu.

PODIJELI