PODIJELI

Fudbaleri iz Premijer lige BiH po prvi put od samostalnosti naše domovine birat će idealnih 11.
Tim povodom danas je u Zenici održana press konferencija, a manifestacija koja nosi naziv “Kristalnih 11” bit će održana u Sarajevu.
Predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Vitomir Paškalj kazao je da su u Sindikatu zadovoljni onim što su uradili do sada.

– Sindikat postoji godinu i po i moram istaći da smo izuzetno zadovoljni onim što smo uradili do sada. Do sada smo napravili mnogo stvari, a kruna rada svakako je manifestacija Kristalnih 11. Zahvalio bih se Savezu i gospodinu Elmiru Pilavu jer su nam uvijek izlazili u susret. I kod većine klubova smo stekli povjerenje i naša misija je da i u budućnosti igrači budu zaštićeni i da ne budu obespravljeni kako tokom aktivnog igranja, tako i nakon završetka karijere – kazao je između ostalog Vitomir Paškalj.

Generalna sekretarica Sindikata Kanita Pojskić-Čutura govorila je o samoj manifestaciji Kristalnih 11.

– Naš izbor najboljeg fudbalera za sezonu 2016/17 je potpuno drugačiji izbor od onog što je organizovao N/FSBiH. Mi smo obišli sve klubove Premijer lige, svi nogometaši su glasali za najboljih 11 igrača Premijer lige, najboljeg mladog igrača, najbolji igrač BiH, najbolji trener, te najbolji sudija Premijer lige. Ovo nije samo naš koncept, neko svih Sindikata koji organizuju ove izbore u svijetu. Izbor će biti 5. juna u hotelu “Hills” u Sarajevu, smatramo da će ovaj izbor pobuditi veliku medijsku pažnju, jer ovakav vid se organizuje prvi put, a igrači po prvi puta sami biraju najbolje iz ovih oblasti. Izboru će prisustvovati veliki broj zvanica, između ostaloga naša nogometna reprezentacija BiH, predvođena selektorom Mehmedom Baždarevićem, koji će se tada pripremati u Zenici za utakmicu kvalifikacija protiv reprezentacije Grčke. Nadamo se da će ovaj izbor u organizaciji našeg Sindikata postati tradicionalan – kazala je Pojskić-Čutura.