PODIJELI

Nakon današnje posjete Visočkim piramidama, nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se pripremama za subotnju kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2020. godine na Bilinom polju protiv Finske (18.00 sati).

Za novinare na današnjoj press konferenciji govorio je i Rade Krunić:

-Nemamo više mnogo da izgubimo, da bilo šta čekamo. Moramo igrati naš najbolji fudbal i da pobijedimo Fince. Šef je svjestan svega i spremit će nas za ofanzivni fudbal – kazao je Krunić, koji je istakao kako nije igrao u prvom meču protiv Finaca, koji je bh. tim u gostima izgubio s 0:2.

-Ono što sam mogao vidjeti, bikvalno su u jednoj utakmici bile dvije utakmice. U prvom smo se poluvremenu dobro držali, a u drugom smo, nakon primljenog prvog gola, potpuno potonuli.

Na pitanje o izostanku Edina Džeke i potrebom za većim doprinosom Miralema Pjanića, Krunić je odgovorio da snaga jedne reprezentacije treba da bude ekipa.

-Ali, istina je da su naši najbolji igrači Miralem Pjanić i Edin Džeko. Međutim, siguran sam da mnogi igrači jedva čekaju priliku da se dokažu, ali sigurno je i da će nam nedostajati Džeko. Nadam se da će Pjanić iskoristiti svoje liderske sposobnosti, koje ima u Juventusu – kazao je Krunić.

Izvor: FENA

PODIJELI