PODIJELI

Branislav Krunić, nekadašnji “A” reprezentativac BiH, a danas trener Borca, govorio je za “Sportske.ba” nakon poraza “Zmajeva” u Grčkoj. Krunić pripada mlađoj plejadi trenera, a osim Borca, ranije je radio u banjalučkom Željezničaru i Krupi.

Prosinečki će izvući zaključak

Krunić se javio nakon treninga Borca. Protekle dane banjalučki tim iskosristio je za mini pripreme u Sloveniji. Nije bio pretjerano raspoložen da govori o razlozima loše igre u Grčkoj.

“Teško je sada govoriti o razlozima poraza. Selektor je taj koji će analizirati. Moguće je kako vi kažete i da su igrači ostali bez goriva nakon utakmice sa Finskom.”, bio je prvi komentar Branislava Krunića.

Ipak, reprezentativci poput Miralema Pjanića reći će kako ne postoji dovoljna razina kvalitete i da spadamo u red osrednjih reprezentacija….

“Pjanić je tu izjavu dao nakon utakmice razočaran. Govorio je vruće glave i treba to uzeti sa rezervom. Sada su svim pod emocijama i svima je teško”, mišljenja je Krunić.

Ipak, nada za plasman na Euro postoji i to kroz Ligu nacija.

“Ima taj baraž i šasna za plasman. Treba analizirati kvalifikacije, vidjeti gdje se griješilo. Ima dovoljno vremena. Koliko god da je igra bila dobra protiv Finske, falio je i Džeko. On je pola reprezentacije”, smatra Krunić.

Krunić je zagovornik da se u reprezentaciju zovu i igrači iz Premijer lige BiH.

“Igrači iz Premijer lige trebaju biti na spisku nekom širom. Mislim da bi se mogla naći dva-tri igrača za širi spisak i da postepeno osjete tu draž i atmosferu reprezentacije i da kroz naredni period budu dio reprezentacije. To bi bilo dobro za naš fudbal u cjelini”, govori on.

Vranješ živi Borac

Sa Krunićem smo govorili i o Borcu. Prije reprezentativne pauze, banjalučki tim je razbio Željezničar (3:0), a za vikend im slijedi gostovanje Zvijezdi 09. Na papiru je Borac apsolutni favorit.

“Očekuje nas bitna utakmica. Trebamo iskoristiti što se ne nalaze u dobrom psihološkom i bodovnom stanju. Bez obzira što je došao novi trener, teško može za kratko vrijeme promijeniti stvari. Dolazimo im u najgorem trenutku. Borac se zakuhtao, pronašli smo igru, zato smo i išli u Sloveniju na mini pripreme”, kaže on.

Sada vidi šansu da se Borac priključi gornjem dijelu tabele.

“Za nas je prva utakmica najvažnija. Ako dobijemo imamo mogućnost da se priključimo gornjem dijelu tabele. Poslije toga imamo bolji raspored, dvije utakmice zaredom kući. Općenito četiri kući, i tri na strani. Imamo lakše protivnike pod znacima navoda. Ipak, bolje je igrati sa zadnjim, nego prvim”.

Govorio je i Stojanu Vranješu, koji je apsolutni lider Borca.

“Kada spomenete Borac asocijacija je i Vranješ. On je u svakom pogledu statusni lik Borca u smilsu igre, ponašanja, liderstva. Rođen je u Banjaluci, to se vidi na terenu, osjeća i živi Borac. Bitan je za ekipu.”

Za kraj, govorio je o razočarenjima i pozitivnim iznenađenjima u Premijer ligi.

“Tuzla City me pozitivno iznenadio. Mogu reći i Željezničar, koji igra dobro, ali to sam i očekivao. Očekvali smo više od Širokog”, zaključio je u razgovoru za “Sportske.ba” Branislav Krunić.

(N.Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI