PODIJELI

FK Klis u sklopu priprema za drugi dio sezone u kojoj pulene šefa struke Nedima Kudre očekuje, uz drugi dio sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa „Jug“, očekuje utakmica čatvrtfinala najmasovinjeg takmičenja u BiH, žrijeb će se obaviti u utorak 23. februara u 12:00 sati u prostorijama FS BiH, a utakmice se igraju 10. marta. U subotu 20. februara Klis će na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Konjicu sa početkom u 14:30 sati odigrati 4 pripremnu utakmicu sa članom Druge lige FBiH, grupa „Centar“, SAŠK Napretkom iz Sarajeva.

O dosadašnjim pripremama i odigranim utakmica šef stručnog štaba hercegovačkog Hofenheima, Nedim Kudra nam je rekao: „ Sve ide po planu, prezadovoljan sam dosdašnjim dijelom priprema, igrači rade maksimalno ozbiljno i bore se za svoje mjesto u timu. Dobili smo četiri kvalitetna igrača i pojačali konkurenciju i biće teško odrediti početnih 11 za utakmicu kupa koja se igra 10. marta, ali imamo još 20 dana priprema i svaki igrač ima podjednake šanse.

Već u subotu 20. februara očekuje nas nova pripremna utakmica protiv SAŠK Napretka, svi igrači će dobiti dobiti priliku da pokažu da im je stalo do zelenog dresa i da žele biti u početnoj jedanaestorici, drago mi je da ću na ovoj utakmici ponovo vidjeti svog bivšeg trenera i velikog čovjeka Džemala Klačara, želim mu puno sreće u novom klubu „ kazao je šef struke popularnih Klišana, Nedim Kudra.

Ismet Nimanović

PODIJELI