PODIJELI

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je da će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre za košarkašice, koji je prvobitno trebao biti održan u Foshanu, u Kini, biti odigran u Beogradu, u Srbiji, od 6. do 9. februara, javlja Anadolu Agency.

“Nakon što je pomno analiziran razvoj događaja u vezi s pojavom korona virusa i kao prioritetna postavljena sigurnost igračica učesnica i članova delegacija, Izvršni komitet FIBA-e odlučio je da se pomenuti kvalifikacioni turnir premjesti u glavni grad Srbije, Beograd, u kojem će biti odigran jedan od ukupno tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre za košarkašice”, saopćila je FIBA.

Među prednostima koje omogućavaju FIBA-i da ponudi odgovarajuće uslove za jedan tako važan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020. je i to što je ulazak u Srbiju moguć bez viza za državljane sve četiri zemlje učesnice (Kina, Velika Britanija, Koreja i Španija), navode iz Svjetske košarkaške federacije.

Preostala dva kvalifikaciona turnira za olimpijske igre za košarkašice bit će odigrana u Bourgesu, u Francuskoj, i u Ostendu, u Belgiji.

PODIJELI