PODIJELI

Predsjednik Barcelone Joan Laporta po drugi put je u sedam dana odlučio da se na ovaj način obrati navijačima. Laporta je video poruku poslao nakon sramnog poraza od Bayern Minhena, a isto je učinio i danas, dan nakon remija sa Granadom.

Laporta je zamolio navijače da podrže igrače, ni u jednom trenutku nije pomminjao trenera, ali jeste diskretno najavio da će uprava “raditi na tome da popravi probleme”. Mnogi su njegovu poruku shvatili kao plan da se smijeni Ronald Koeman, ali da ekipa mora da dobije podršku i u četvrtak u Cadizu.

“Navijači, hvala vam što navijate i podržavate ekipu. Molim vas da nastavite tako. Znamo šta moramo da uradimo da bismo popravili ovu situaciju. Mi smo Barca. Od vas tražim da nastavite da podržavate našu ekipu. Potrebni ste timu, igrači su vam neizmjerno zahvalni na vašoj podršci. Svi znate da prolazimo kroz teške trenutke i to su trenuci u kojima morate stati uz nas”, rekao je Laporta, pa nastavio:

“Budite sigurni da će igrači dati sve od sebe da pobijedimo u Cadizu. Ne znamo šta će se desiti, ali bez obzira na sve što se desi na tom susretu, molim vas da pokažete podršku već na narednom susretu sa Levanteom. Ekipi je ona prijeko potrebna. Pokušajte da ostanete smireni. Znamo šta moramo da uradimo i to ćemo i uraditi. Hvala vam mnogo i živjela Barca”, poručio je Laporta.

Prilično je očigledno da je Laporta ovako najavio smjenu Ronalda Koemana koja je iza ćoška…

PODIJELI