PODIJELI

Bh. reprezentativac Amer Gojak je na radaru velikih evropskih klubova, a u Dinamu dobro odmjeravaju situaciju, jer su svjesni da naš reprezentativac može dobro napuniti kasu.

Gojak se povezivao sa dosta klubova. U početku je glavni favorit bila Sevilla, a u posljednje vrijeme interes su pokazali engleski klubovi.

Nakon vijesti da je Leeds United spreman ponuditi 5,5 miliona eura za Gojaka, nova informacija govori da se i Everton uključio u utrku za Gojaka.

Klub iz Liverpoola se prethodnih dana “stildjivo” spominjao, a izgleda da i ta priča poprima sve ozbiljniji tok. Karamele su navodno također spremne ponuditi Dinamu 5,5 miliona eura kao i Leeds United.

Iz drugog plana razvoj situacije čeka Fiorentina, koja za razliku od engleskih klubova ima zanimljiviji plan za Dinamo. Viole bi u paketu Amera Gojaka i Mislava Oršića za cifru od 15 miliona eura.

Jedno je sigurno, Amer Gojak će zahvaljući sjajnim partijama u dresu Dinama uskoro i do transfera karijere, a da li će to biti Ostrvo i neki od dva pomenuta kluba, vrijeme će pokazati.

PODIJELI