PODIJELI

Legenda Arsenala, Paul Merson, ima ozbiljnih problema sa porocima. Zavisnik je od kocke, alkohola i droge.

On je samo jedan u nizu slavnih sportista koji su skupo platili cijenu slave. Novac, lagodan život i sve što ide uz to odvuklo ga je na tamnu stranu. Čovjek koji je odigrao čak 327 utakmica za Arsenal i postigao 78 golova, nedavno je pred kamerama priznao da mu se život potpuno raspao.

“Moj život je trebalo da izgleda ovako. Dvoje djece, divna žena i odličan život. Ali sve je upropastila kocka! Kopam rupu i ne mogu da izađem iz nje. To je najgora moguća zavisnost na svijetu”, sa suzama u očima je počeo svoju ispovijest Merson.

Navodno, bivši fudbaler je na alkohol, drogu i kocku potrošio nevjerovatnih sedam miliona funti devedesetih godina (više od osam miliona eura). Iako više nema ni približno novca za bacanje, kladionice mu daju da uplaćuje, pa mu upisuju dug.

“Iskreno, opet sam upao u taj začarani krug kocke. Teško se nosim sa tim. Praktično sam se vratio tamo gdje sam bio prije mnogo godina. Stalno se kladim i mrzim sebe zbog toga. Sve to je zastrašujuće”, ističe on.

Merson je bio na lečenju, ali se ponovo vratio porocima.

“Bio sam na liječenju nekoliko puta. Bio sam u Arizoni, uspjeli su da me srede. Međutim, plaši me što sam se nakon svega vratio kockanju.”

Legenda Arsenala ima ozbiljnih problema i sa alkoholom. Po ko zna koji put je otišao na liječenje.

“Idem devet nedelja i bolje mi je”, otkrva posrnuli as.

Merson je priznao da je zbog poroka upropastio brak, žena ga je ostavila nakon što je 1996. godine za jedan vikend spiskao 20 hiljada funti što je tada bila ogromna suma čak i za zvijezde engleskog fudbala.

“Teško je biti zavisnik, to je nešto što te prati cijeli život”, zaključio je Merson.

(Kurir.rs)

PODIJELI