PODIJELI

Vahida Halilhodžića dobili smo dok se vozio na skijalište negdje u Francuskoj. Legendarni trener je na odmoru sa porodicom. Selektor Maroka obradovao se kada je čuo da je Dušan Bajević imenovan za selektora reprezentacije BiH.

”Duško je najbolji izbor” nije imao dilemu legendarni Vaha.

”Dolazi u teškom trenutku, nije jednostavno preuzeti reprezentaciju u ovakvoj situaciji, ali on ima i znanje i autoritet i iskustvo. Čestitam i njemu i predsjedniku Elvedinu Begiću i cijelom Nogometnom savezu što su odlučili da postave Duška na funkciju selektora” kaže Halilhodžić za Sportske.ba.

Halilhodžić je poznat kao trener koji malo kome priznaje da je bolji od njega. No, govoreći o Bajeviću, pokazao je emocije. Kao da je govorilo njegovo srce, a ne razum.

”Ah, ah, ah… ne trebaš me to pitati, Duško je jedan od mojih uzora. Kad sam počinjao karijeru divio sam mu se. Bio je veliki igrač. Kasnije i kao trener napravio je vrhunske rezultate. Kao čovjek je izuzetan. On je moj, Veležovac. Dao je puno Veležu, ali i Nogometnom Savezu. Sjetimo se kako su on, Ivica Osim i drugi u teškoj situaciji za Savez, povlačili poteze i snagom ugleda i autoriteta postavili neke stvari na svoje mjesto.”

U jednom trenutku Vaha je rekao:

”Duško Bajević je pravi poklon Bosni i Hercegovini, našoj reprezentaciji, narodu. Želim mu puno sreće, da nas odvede na Evropsko prvenstvo.”

PODIJELI