Connect with us

BH Reprezentacija

Legenda hrvatskog fudbala: “Utakmica Rusija – BiH ne smije biti odigrana!”

Objavljeno prije

,

Foto: NS BiH

Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Darijo Srna u emisiji “Tribina” u programu Al Jazeera Balkans apelovao je na reprezentaciju BiH da ne igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

Srna je poručio da Hrvati zasigurno ne bi igrali utakmicu i da se treba uvažavati mišljenje igrača, prenosi Klix.

“Mislim da se, prema mom mišljenju, ova utakmica ne smije odigrati. Zašto? Zato što je tu upleteno dosta politike. Politika i sport ne smiju ići skupa, ali ovo je slučaj koji je jedinstven. Rusija je izbačena iz svih mogućih svjetskih i evropskih takmičenja”, rekao je Srna pa nastavio:

“Žao mi je što sportisti pate, ali pate i sportisti Ukrajine. Shakhtar je zbog tog rata izgubio dva doma. Osam godina ne igramo kući, na svom terenu. Vozimo se po Evropi, igramo Ligu prvaka po raznoraznim gradovima. Ja mislim da se treba uvažavati mišljenje igrača. U Hrvatskoj se sigurno ova utakmica ne bi igrala, ako bi se pitalo igrače“, rekao je Srna za Al Jazeerinu emisiju Tribina.

Konačan stav Nogometnog saveza BiH oko odigravanja sporne utakmice s Rusijom bit će poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana u ponedjeljak 10. oktobra.

NAJČITANIJE