PODIJELI

Legendarna Razija Mujanović oglasila se nakon što je Melisa Brčaninović poručila da neće igrati za reprezentaciju BiH.

U svom otvorenom pismu Melisa je pojasnila da se neće odazivati dokle god je Goran Lojo na mjestu selektora, navela je da nije razumjela pojedine njegove odluke, a nakon njezine “ispovijesti” oglasila se i Raza.

Poručila je, između ostalog, da košarkašice trebaju znati da igraju za BiH i naš narod.

“Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala!

Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KS BiH i reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci!

Mogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KS BiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igrat će one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime.

Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Koliki smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine.

Niko nema potrebe da “trpi”, jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu.

Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to. Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše domovine”, poručila je Mujanović koja obnaša funkciju tim-menadžera u našoj ženskoj selekciji.

PODIJELI