PODIJELI

Zvijezda PSG-a i reprezentacije Argentine Angel Di Marija teško je podnio period izolacije tokom pandemije koronavirusa, a francuski list Le Parisien otkrio je detalje njegovog života od marta kada je nogomet i zvanično zaustavljen.

Pomenuti izvor tvrdi da se Di Marija nije vratio u Argentinu tokom perioda pandemije te da je ostao u Parizu, a da je od marta, kada je nogomet zvanično zaustavljen u čitavoj Evropi, previše vremena provodio u kući te da je to izazvalo brojne probleme u njegovom životu.

Tako je Di Maria, prema tvrdnjama ovog lista, imao probleme s nesanicom, počeo je psihički patiti i čak je postao anksiozan, depresivan i teško je podnosio stres, koji je bio sve učestaliji u njegovom životu tokom boravka u kućnoj izolaciji.

Le Parisien tvrdi da je sve pomenute navode potvrdila i Di Marijina supruga, Jorgelina Cardoso, stavivši do znanja da bivšem igraču Benfice, Real Madrida i Manchester Uniteda nije prijao period proveden u kući i da je osjetio ozbiljne posljedice zbog prekida nogometne lige u Francuskoj.

Francuska je jedina od pet najjačih liga u Evropi koja je zbog pandemije koronavirusa prekinula prvenstvo, pa su Di Marija i njegovi saigrači iz PSG-a odbranili titulu prvaka, što očigledno nije bilo dovoljno da se psihički nosi s činjenicom da ne može normalno trenirati i da vrijeme mora provoditi u svoja četiri zida.

PODIJELI