PODIJELI

Bivša zvijezda Juventusa i nogometne reprezentacije Srbije Darko Kovačević poslao je poruku javnosti poslije pokušaja atentata na njega.

Kovačević je ispod fotografije na Instagramu napisao:

– Prije svega, želim da zahvalim svim prijateljima, poznanicima, navijačima i svim ljudima koji su mi uputili podršku povodom događaja kojim smo moja porodica i ja veoma potreseni. Nisam konfliktna ličnost, nemam neprijatelje i nikada ih nisam imao, takve stvari me ne interesuju. Uvijek sam bio sportista, porodičan sam čovjek i upravo sport i porodica su jedine dvije stvari koje čine moj život. Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da vjerujem u pravdu, a policiji ostavljam da radi svoj posao i imam povjerenje u njih da će istinu i pravdu pronaći. Hvala Bogu, dobro sam. I još jednom hvala svima koji brinete.

Podsjetimo, Kovačević je napadnut ispred kuće u ljetovalištu Glifadi, nedaleko od Atine.

Prema prvim informacijama, doskorašnjeg sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije ranili su nepoznati napadači iz manjeg vozila.

Kovačević se, navodno, odmah bacio na zemlju pa je pretrpio manje povrede. Upravo su mu brzi refleksi spasili život, jer ga napadač nije uspio pogoditi.

Kovačević je u karijeri nastupao za Proleter iz Zrenjanina, Crvenu zvezdu, Shefild, Real Sociedad, Juventus, Lazio, i Olimpiyakos.

PODIJELI