PODIJELI

Na nedavno održanom Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u tenisu za juniorke do 16 godina starosti, Grad Prijedor je bio domaćin prvenstva na terenima teniskog kluba “Dr. Mladen Stojanović.” Na prvenstvu je učestvovalo petnaest juniorki iz deset teniskih klubova iz Bosne i Hercegovine. U polufinale turnira su se plasirale prve tri nositeljice Emina Lagarija, Anastasija Ignjatić, Asja Salkanović i Lejla Golubović koja nije bila nosioc ali zasigurno je bila iznenađenje na turniru.

Nakon veoma kvalitetnih i neizvjesnih mečeva u polufinalima u kojima su se sastale Emina Lagarija i Asja Salkanović (rezultat 6/3,6/1), te Lejla Golubović sa Anastasijom Ignjatić (rezultat 6/7(1), 6/3,6/4) u finale su se plasirale Lagarija i Golubović.

U Sarajevskom finalu Lejla Golubović je pobijedila rezultatom 6/2,7/6(5) i zasluženo postala prvakinja Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki do 16 godina.

Lejla pohađa QSI Međunarodnu školu Sarajevo u kojoj je učenici, nastavnici, i administrativno osoblje u potpunosti podržavaju i trude se da joj omoguće najbolje uslove za napredovanje kako u akademskoj nastavi tako i u sportu.

PODIJELI