PODIJELI

RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Ivan Lendrić po drugi put je napustio Zrinjski. Nakon što je u sezoni 2010/2011. u dresu Plemića bio najbolji strijelac Premijer lige BiH, ovoga puta nakon pola godine i 24 odigrane utakmice uz šest postignutih golova napušta Bijeli brijeg.

VEZANI TEKST: ZVANIČNO: Ivan Lendrić raskinuo ugovor sa Zrinjskim

Kako je na rekao na početku razgovora za Sportske.ba Lendrić ne želi govoriti o razlozima raskida saradnje.

– Ne bih govorio o razlozima raskida ugovora. Sporazumno smo se dogovorili da prekinemo saradnju i to je najvažnije. Hvala Zrinjskom na svemu, a sada svako nastavlja svojim putem. Klubu želim sve najbolje u budućnosti- kaže nekada najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Kaže da će se sada prvo dobro odmoriti.

– Želim se dobro odmoriti. Ide Božić, zatim i Nova godina i želim iskoristiti vrijeme da budem sa porodicom i dobro se odmorim nakon svega – kaže nam Lendrić.

Na pitanje gdje planira nastaviti karijeru kaže da ne razmišlja o tome.

– Iskreno prije nekoliko minuta sam raskinuo ugovor sa Zrinjskim tako da zaista nisam ni razmišljao o nekom klubu gdje bi eventualno mogao nastaviti karijeru. Jedno je sigurno, nikada ne znate gdje vas put može odvesti – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Ivan Lendrić.

Lendrić je u BiH pored Zrinjskog nastupao i za Željezničar, u karijeri igrao još i za matični Hajduk (Hrvatska), Zulte Waragem (Belgija), Lokomotivu (Hrvatska), Kapfenberg (Austrija), Celje (Slovenija), Milsami Orhei (Moldavija), Lens (Francuska), AOK Kerkyru (Grčka), Olimpiju (Slovenija) i Hermannstadt (Rumunija).

PODIJELI