PODIJELI

Najbolji poljski igrač Robert Lewandowski primio je danas “Zlatnu kopačku” za 2021. godinu, a prilikom dodjele priznanja istakao je da je veoma ponosan, ali se dotakao i ranijeg interesovanja Real Madrida.

“Veoma sam ponosan i sretan. Kada sam bio povrijeđen nisam bio svjestan da ću postići brojke koje će me približiti rekordu, ali nakon povratka vjerovao sam da je to moguće”, istakao je Lewandowski.

Dodao je da je zadivljujuća stvar dostići rekord pokojnog Gerda Milera, priznajući da nije očekivao da će jednog dana stići nivo koji je postavio legendarni Nijemac.

Potom se zahvalio supruzi koja mu je bila podrška sve vrijeme, istakavši da se neće zaustaviti na ovome.

“Još nije gotovo. I dalje smo gladni titula. Želim da se zahvalim porodici, saigračima, stručnom štabu i svima u Bayernu. Da nije njih, ne bih mogao da osvojim ovoliko trofeja. Posvećujem ovu nagradu svima koji su bili uz mene sve ove godine. Sretan sam što smo ovo postigli zajedno”, rekao je poljski napadač.

Govoreći o budućnosti, naglasio je da ima ugovor sa Bayernom te da želi da nastavi u njemačkom velikanu, mada je priznao da se u prošlosti nekoliko puta sastajao sa predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom.

“Sreli smo se nekoliko puta, jednom nakon meča u kojem su igrali Bayern i Real, ali o čemu smo tačno pričali, ne mogu vam reći”, naveo je on dodajući da obožava Karima Benzemu, ne toliko zbog golegeterskog njuha, već svega onoga što čini za tim.

PODIJELI