PODIJELI

Fudbaleri Veleža nakon 33 godine zaigrat će u Evropi.

Rođeni će u okviru 1. pretkola UEFA Konferencijske lige ugostiti Coleraine iz Sjeverne Irske, a meč će biti odigran na Grbavici u četvrtak.

Bit će mi čast da zajedno sa Vladom Kantona Sarajeva svim navijačima FK Veleža, koji posjeduju kartu za utakmicu u četvrtak, ponudim uslugu besplatnog rapid antigen testiranja, kako bi u skladu sa epidemiološkim mjerama mogli uživati bodreći Rođene na Grbavici.
Direktor Veleža je već u kontaktu sa JU Dom Zdravlja KS kako bi dogovorili detalje.
Veležu želimo pobjedu, a navijačima zdravlje!

FK Velež je dobio odobrenje za prodaju 5.000 ulaznica. Pošto potražnja premašuje isti broj, UO FK Velež je odlučio da se ravnopravno tretira raspodjela ulaznica za članove UO, sponzore i finansijere FK Velež te KN Red Army i članove kluba koji imaju važeću člansku kartu kluba za 2020/2021. godinu. Istima će biti stavljeno na raspolaganje cca 3.000 ulaznica. Preostala količina će biti puštena u slobodnu prodaju.

Morat će mostarski klub ispoštovati i određene mjere koje se tiču pandemije koronavirusa.

“Poznato Vam je da su još na snazi posebne mjere koje je uvela Vlada FBiH te smo odlukom Ministarstva zdravstva KS broj 10-33-26895/21 dužni ispoštovati sljedeće: (Izvod iz odluke Ministarstva zdravstva KS)

– Kupac karte dužan je da prilikom ulaska na stadion ispuni jedan od uslova, odnosno da predoči jedan od slijedećih dokumenata:

– Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da
predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;

– Da je vakcinisan i revakcinisan

– Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine

– Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h

– Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Molimo Vas da poštujete donesene odluke i da se prije ulaska na stadion spremite po osnovu gore navedenog uputstva. Navijači koji ne budu imali jedan od traženih dokumenata neće moći da uđu na stadion unatoč tome što posjeduju uredno kupljenu kartu. Također Vas molimo da svojim ponašanjem u gradu koji nas prima kao svoje navijače pokažemo dostojanstvo na svakom mjestu gdje budemo boravili. Posebno Vas molim za poštivanje uputstava službe obezbjeđenja koja će raditi striktno po uputstvima UEFA-e i odstupanja od istih će biti rigorozno kažnjavana a što nam nikako nije u interesu”, saopštili su iz kluba.

Nakon ove informacije, oglasio se i premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto, te naglasio kako će brzi antigenski testovi za navijače koji budu imali karte biti besplatni.

PODIJELI