PODIJELI

Fudbalske zvijezde Messi, Di Maria, Ramos, Aguero, Ozil… nalaze se na listi igrača koji će nakon Nove godine moći pregovarati s drugim klubovima, pa se u januaru očekuje haos na fudbalskoj pijaci, uz veliki broj predugovora.
Naime, često igrači koji na ljeto imaju namjeru mijenjati sredinu, već u januaru dogovore sve sa novim klubom i čekaju da im ugovor sa aktuelnim klubom istekne.

Lista će ove sezone ostati upamćena jer je na njoj zaista velikih broj poznatih fudbalera. Pored gore navedenih tu su još Wijnaldum, Donnarumma, Alaba i drugi.

Najveće šanse da ostane u sadašnjem klubu ima Realov Sergio Ramos, dok je Messi još prošlog ljeta zatražio odlazak iz Barcelone, ali klub ga je uspio zadržati.

Nije siguran ni ostanak Aguera u Manchester Cityju, a nova destinacija bi mogao biti Independiente.
Bayernovog beka Davida Alabu žele Liverpool i City, dok će najduža “sapunica” među igračima, ona oko odlaska Mesuta Ozila, čini se, dobiti još koju epizodu. Nijemac u Arsenalu zarađuje 350.000 funti sedmično i malo ko će mu ponuditi takvu platu, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da već neko vrijeme nije odradio 90 minuta na terenu.

PODIJELI