PODIJELI

Mlada Lorena Čondra (17), jedna je od najtalentovanijih fudbalerki u BiH. Igra za Mladost iz Nević Polja, a spada i u red najboljih fudbalerki u Prvoj ligi FBiH. Bila je i član U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“S nogometom sam započela prije otprilike pet godina, najljepših pet godina u mom životu, iako sam i prije toga dane provodila na stadionu. Ovo je bila za mene najuspješnija polusezona otkad treniram, zauzimamo treće mjesto, a i dalje smo u borbi za Premijer ligu”, rekla je Čondra za Sportske.ba i dodala:

“Na indivudalnom nivou također sam postigla mnoge uspjehe, ali smatram da još nisam dosegnula svoj puni potencijal. Tu su i nove, kvalitetne igračice koje će nam zasigurno pomoći u nastavku sezone. Ovo je moja zadnja sezona u “Mladosti” jer planiram nastaviti školovanje u drugom gradu i maksimalno ćemo se potruditi da se naš klub vrati u Premijer ligu.”

Lorena Čondra igra na poziciji napadača, po potrebi i krila, a jesenji dio sezone završila je kao najbolji strijelac Prve lige FBiH-grupa sjever sa 12 postignutih pogodaka.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI