Connect with us

Fudbal

Luksuzne cijene u Džekinom restoranu od kojih će vam se zavrtjeti u glavi

Objavljeno prije

,

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko je nedavno u Dubrovniku sa prijateljem i poslovnim partnerom Arminom Hadžićem otvorio luksuzni restoran “Ezza”.

“Dubrovnik je mjesto gdje se uvijek osjećam kao kod kuće i gdje provodim ljetne odmore sa svojom porodicom. Zbog toga sam želio da napravim restoran koji će se razlikovati od svih ostalih, a sve to je za one koji love Dubrovnik kao ja”, rekao je Dijamant na otvorenju ovog objekta.

Ezza je klasični luksuzni restoran, a prelijep interijer kao i bogatu kulinarsku ponudu prate isto tako luksuzne cijene.

Najskuplje jelo u Džekinom restoranu je Ramstek Wagyu A5 Japan od 250 grama i njegova cijena je 100 eura. Ribeye odrezak Wagyu Australija od 300 grama ima cijenu od 78 eura.
Dok ćete za Ezza burger (200g) platiti 25 eura.

Naravno, nijedan luksuzni restoran nije potpun bez koktel bara. U Džekinom restoranu obična espresso kafa je gotovo četiri eura, koliko košta i najjeftinije pivo, dok se cijena koktela kreće između 10 i 15 eura.

Najskuplje piće je vino Château Petrus, Pomerol, Bordeaux 1995/2001 čija boca košta više od 11.000 eura.

Naravno, sama lokacija u Dubrovniku govori da se Džeko već od početka orijentisao na klijentelu sa malo “dubljim džepom”. Nama ostaje da Dijamantu poželimo da Edin uspjeh sa zelenih terena prenese i u poslovne vode.

NAJČITANIJE