PODIJELI

Policija je jučer upala u kuću Leopolda Luquea, glavnog doktora Maradoninog liječničkog tima, koji se nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata, a koja je pokrenuta zbog sumnji Maradoninih kćerki u lijekove koje je uzimao njihov otac.

Luque je nakon pretresa pozvao novinare i dao izjavu:

– Sve što je moglo biti napravljeno je napravljeno. Volio sam Diega i sve sam radio mu bude bolje, samo sam mu ja ostao. Nisam odgovoran za to što se dogodilo, ponosan sam na sve što sam napravio za Diega i njegovu porodicu. U četvrtak me izbacio iz kuće i izvrijeđao. Kad se razbolio tako je postupao sa svima. Nije htio pričati ni s kćerima. Kad me tjerao, nisam htio otići, rekao sam mu da neću otići dok se ne ustane iz kreveta. Uspio sam ga podići i onda sam morao otići. Srčani udar je nešto što se moglo dogoditi takvom pacijentu, potpuno je normalno da tako umro neko ko ima historiju bolesti kakvu je Diego imao, izjavio je Luque za argentinske medije, a prenosi Index.hr.

– Diego je jako dugo bio tužan, depresivan, ali i tvrdoglav. Trebao je ići na odvikavanje od alkohola, ali nije htio. Morali smo balansirati između tableta koje je uzimao i alkohola koji je pio. Radio je šta je htio, niko mu nije mogao ništa, zaključio je Luque.

 

PODIJELI