Connect with us

Domaći fudbal

Maglaj večeras slavi: Kadeti Natrona najbolji na SIM-u, branit će boje BiH na regionalnom takmičenju

Objavljeno prije

,

Maglaj ima razloga da slavi s punim razlogom. Kadeti FK Natron, osvojili su Sportske igre mladih, tako da će dječaci iz Maglaja braniti boje BiH na regionalnom takmičenju.

Sjajne igre u grupi protiv ekipa iz Sarajeva i Tuzle, maglajski fudbaleri prenijeli su i u polufinale, gdje su savladali Bratstvo iz Gračanice.

Šlag na tortu bilo je finale protiv ekipe Etna Bugojno. Regularni dio završen je rezultatom 1:1, a dječaci iz Maglaja slavili su nakon boljeg izvođenja penala.

Pored timskog zlata, Edib Mujanović je ponio i epitet za najboljeg igrača turnira, a ekipu je sa klupe sjajno predvodio trener Nedžad Ahmetbegović. Velike zasluge za ovaj uspjeh idu i mladom terenu Arminu Mulabdiću, koji nije mogao biti s ekipom na završnici SIM-a.

Zlato u Maglaj su donijeli: Ajdin Mustajbašić, Edib Mujanović, Eren Brljak, Adnan Ahmetbegović, Semin Hasanić, Elvir Dedić, Ahmed Mušinović, Emmre Bašić.

Nakon finalnog meča, trener Nedžad Ahmetbegović, kapiten tima Adnan Ahmetbegović i najbolji igrač Edib Mujanović, dali su izjave za Sportske.ba.

Poslušajte šta su rekli:

(H.Z./Sportske.ba)

NAJČITANIJE