PODIJELI

Iskusni napadač Mahir Karić i naredne sezone će predvoditi napad bijeljinskog Radnika, nakon što je produžio saradnju sa ovim stabilnim bh. premijerligašem koji iz godine u godinu drži kontinuitet dobre forme i svake sezone se bori za Evropu.

Ko zna šta bi se desilo i ove sezone da ista nije prekinuta jer su bili šesti s 34 boda, četiri manje od trećeplasiranog Zrinjskog koji će u Evropsku ligu.

 Za one koji ne znaju, 33-godišnji napadač, kojeg osim golova karakterišu i asistencije, ranije je nastupao za matični Čelik gdje je svojevremeno pružao odlične partije, a kasnije je igrao još za Ceres sa Filipina, Olimpik, Travnik, Rudar K,  Borac BL, Slobodu, Sarajevo i kazahstanski Akzhayik.

 U razgovoru za Sportske.ba Karić kaže kako je imao još nekih ponuda, ali je na kraju donio, po njemu, ispravan potez.

 

”Produžio sam ugovor još godinu dana. Imao sam još nekih ponuda ali kad sve saberem i oduzmem nema razloga da ne ostanem u Radniku. Zadovoljan sam i lijepo se osjecam tu”, istakao je Karić, te nastavio:

Pripreme teku po planu za sada, nekih većih problema nema. A da li je ova velika pauza ostavila traga to ćemo tek da vidimo u narednom periodu”, dodao je.

 

Od Radnika očekuje da ponovo igra važnu ulogu u gornjem dijelu tabele.

 ”Što se tiče ekipe, nije se puno toga mijenjalo osim što su klub napustila dva kvalitetna igrača, Radović i Simonović. To su igrači koji će sigurno nedostajati, ali mislim da na tim pozicijama već imamo nekih opcija odnosno igrača koji mogu nadoknaditi njihov odlazak. Naše ambicije u novoj sezoni ostaju iste kao i do sad, ako bude šanse jurit ćemo plasman na euro scenu”, govori Mahir, koji nije bio sretan kad je čuo da se sezona prekida, a upravo je Radnik jedan od onih koji su oštećeni tom odlukom FS BiH.

 

”Mislim da je prekid svakom klubu stvorio poteškoće kada sve uzmemo u obzir, ali sta je tu je, jednostavno takve odluke se moraju poštovati”, kaže igrač Radnika.

 

Karić definitino spada u red igrača koji su nosili najviše dresova različitih klubova, ali nije mu u svakoj sredini bilo podjednako dobro.

Najbolja sredina gdje sam se najbolje osjećao je moj grad Zenica i moj klub NK Čelik. Sjećam se utakmice protiv Širokog Brijega koju smo dobili s 5:3 i ta će mi pobjeda ostati zauvijek urezana u srcu”, rekao je Mahir Karić za Sportske.ba.

(M.K./Sportske.ba)

PODIJELI