PODIJELI

Posljednjih dana pravi rat saopštenjima vode Bosna i Sparsi pred treću utakmicu play offa za plasman u ABA 2 ligu.

Medijima se putem saopštenja obratio i Harun Mahmutović. Mahmutović je kako navodi htio da pokže javnosti ko manipuliše i laže javnost.

“S obzirom na saopštenje KK „Spars“ u kome su zaista primitivno obrušili na mene lično i iznijeli niz laži neću koristiti ovu priliku da sebe pravdam.

Ali imam dužnost kao navijač KK „Bosna“ i u svoje lično ime iznesem istinu, pokažem javnosti ko manipuliše i laže javnost, te samo činjenicama spriječim krađu i podvalu koju su spremili.

– Da je laž gospode iz KK „Spars“ da Kantonalni savez Sarajeva, kojim presjedava predsjednik KK „Spars“, ove godine ne vodi Prvenstvo BiH znaju svi klubovi koji su se ove godine takmičili. Dokaz da Kantonalni savez vodi ligu su faktura Kantonalnog saveza i uplatnica KK“Bosna Royal“ da smo izvršili uplatu Kantonalnom savezu Sarajevo za učešće u Ligi 6 za prvaka BiH, koje su u prilogu.

– Da gosp. Akšamija koji je komesar takmičenja svaku nominaciju radi iz Kantonalnog saveza zna cijela Sarajevska čaršija.

– Cijela Sarajevska čaršija zna i to da su nakon 2. utakmice između Sparsa i Bosne, u utorak uvečer, sudije, komesar Akšamija i gosp. Selimović bili na večeri u restoranu „Roma“ koji se nalazi u naselju Grbavica u Sarajevu.

– Komesaru Akšamiji nije bio problem otići na večeru odmah nakon utakmice sa gosp.
Selimovićem? Nije mu bio problem ni što su sudije prijatelji sa gosp. Selimovićem i što su svi zajedno otišli na večeru, ali mu je bio problem što je navodno sudija Bijedić moj prijatelj, pa ga zato nije delegirao sudiju koji sudi Euroligaške utakmice?

– Komesaru Akšamiji nije problem ni što je sudija Karović iz Zenice dugogodišnji prijatelj trenera Sparsa i bilo mu je normalno da ga delegira na našu utakmicu u nedjelju?

– Odmah želim istaći da meni nije problem što će sudija Karović iz Zenice dijeliti pravdu na utakmici u nedjelju. Gosp. Karović je vrhunski sudija i vrhunski profesionalac koji će svoja prijateljstva ostaviti za druženja izvan parketa.

– Ko je još s kim prijatelj ili nije, neću „manipulisati“ sa javnošću kako gospoda iz Sparsa tvrdi. Bit ću jasan i konkretan pa u prilogu dostavljam snimku u kojoj možete vidjeti kakvo je suđenje bilo na drugoj utakmici izmedju Sparsa i Bosne. Sami prosudite ko je kome prijatelj i kakvo je suđenje bilo.

 

- I na kraju ma koliko gosp. iz Sparsa uvjeravala javnost da je normalno da su oni sponzori sudijske organizacije – No1, meni nije normalno. I nemojte se ljutiti, meni nije normalno ni da KK“Bosna“ nema člana - predstavnika u Upravnom odboru Kantonalnog saveza Sarajevo, a svi drugi klubovi, muški i ženski koji igraju prvu ligu imaju svog predstavnika.

Na kraju pozivam sve aktere i učesnike utakmice u nedjelju da fer play i sportskim nastupom pokažu na parketu Skenderije ko je bolji i ko će izboriti plasman u ABA ligu.

Pozivam i medije i sve istinske zaljubljenike u košarku da svojim dolaskom uveličaju ovaj sportski praznik košarke te da fer i korektnim navijanjem bodre tim za koji navijaju. A ja ću biti najsretniji čovjek ukoliko košarka pobjedi i ukoliko niko nakon utakmice ne bude spominjao sudije.

Niko nema pravo da momcima obje ekipe, koji naporno treniraju cijelu sezonu, ukrade snove i ne dozvoli da na parketu pokažu koliko znaju i umiju", stoji u saopštenju čiji je potpisnik "navijač KK Bosna Harun Mahmutović".

PODIJELI