PODIJELI

Uz prisustvo oko 180 takmičara i takmičarki iz devet zemalja, u Lisičićima kod Konjica održano je takmičenje u triatlonu – Green Lake BH Triathlon Cup.

U organizaciji udruženja rekreativnih trkača “Trčanje i To”, Green Lake je okupio najbolje triatlonce i triatlonke iz regije, a takođe pružio priliku i početnicima da se okušaju u ovom zahtjevnom sportu. Na prvom BH triathlon kupu okupilo se 180 takmičara iz 9 zemalja.
Prvo je startovao je triatlon “sprint” distance, u kojem su takmičari isplivali dionicu od 750 metara, nakon čega je slijedila vožnja biciklom od 20 kilometara, i na kraju trka na dionici od 5 kilometara. Lisičići, sa svojim položajem na obali, te regionalnim putevima prema Buturović Polju s jedne, te Čelebićima s druge strane, pokazali su se kao idealna lokacija za ovu vrstu sporta. Pobjednici u generalnom plasmanu u su Maja Bonačić iz Hrvatske((1:14:54) i Strahinja Trakić iz Srbije (1:04:36 rekord Cup-a). Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela je Jelena Tomašević iz Crne Gore, treća je bila Matea Vojinović iz Hrvatske. Kod muškaraca drugi je bio Dejan Patrčević iz Hrvatske, a treći Lazar Filipović iz Srbije.

Osim pobjendika u generalnom plasmanu, dodijeljene su i nagrade u kategorijama: djeca, juniori, seniori i veteran. Emina Karabeg (14) i Mustafa Jamak (13) bili su najmlađi takmičari, a ujedno i prvoplasirani u najmlađoj kategoriji. Kod žena (20 do 39 godina) pobjedila je Azra Gangl iz BiH , a kod muškaraca Marino Jukić iz Hrvatske . Kod veterana (40 + godina) prvi je bio Erdin Hastor iz BiH, a kod žena Suzana Toplić – Berberović iz BiH. Ovu dvodnevnu manifestaciju na Jablaničkom jezeru otvorio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva – Matthew Field, koji je također i trkač rekreativac.

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI