PODIJELI

Sakib Malkočević, najuspješniji selektor mladih selekcija u BiH i jedini koji je odveo reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, za novu generaciju kadeta mogao bi dobiti pojačanje iz Italije.

Nakon što okonča elitni krug kvalifikacija, iz kojeg dvije najbolje reprezentacije idu na EP, bit ce prinuđen stvarati novu generaciju od mladića rođenih 2001. godine i mlađe.

Na testiranju potencijalnih reprezentativaca u Čitluku neki su kadeti igrom već stekli određene simpatije selektora. To su Dal Varešanović, član Liverpula, zatim vrlo nadareni tandem iz Austrije Adin Mujanović i Ivan Sarčević.

Konkurenciju u napadu mogao bi pojačati šesnaestogodišnji “kolos” Belmin Ridžal.

Mladić je izuzetnih fizičkih predispozicija koji je zaradio nadimak “Ibra”. Valjda zbog sličnosti na Zlatana Ibrahimovića.

– Ibrahimović je moj fudbalski uzor- priznaje Ridžal.

Trenutno je član Chieva iz Verone.

– Igram u konkurenciji jakih klubova. Velika je stvar igrati protiv timova kao što su Inter, Milan, Udineze, Juventus…

Nada se da su njegove dobre igre najbolja preporuka selektoru Malkočeviću za odabir igrača u novoj generaciji U 17.

– Niko sretniji od mene da dobijem poziv. Ne želim pričati o sebi. Igrati u Chievu nije mala stvar. Mlad sam i željan dokazivanja. Moja je želja da igram za Bosnu i Hercegovinu i da svoje roditelje učinim ponosnim- poručio je perspektivni napadač Belmin Ridžal.

Dodatni motiv, što ga cini posebno sretnim, jesu bh zmajevi u Seriji A: Miralem Pjanić, Edin Džeko, Ervin Zukanović, Senad Lulić, Mato Jajalo, Toni Šunjić…

PODIJELI