PODIJELI

Tuzlanski stručnjak Sakib Malkočević više nije trener u U-17 reprezentaciji BiH. Najuspješniji selektor pri NS BiH odlučio je napustiti ovu funkciju zbog zdravstvenih problema.

“Ponosan sam na tih sedam i po godina. Upoznao sam puno ljudi, stekao puno novih prijatelja, rezultati su išli na ruku. Stvorili smo neke igrače koji su došli do A reprezentacije. Mlada reprezentacija je puna koji su prošli sve selekcije. Ostaje žal jer smo u nekim momentima mogli više, ali svima bih se zahvalio: IO na čelu sa predsjednikom, Ivici Osimu i Komitetu za normalizaciju. Zahvalio bih se posebno bivšem direktoru Denijalu Piriću koji me predložio na ovu poziciju i nadam se da ga nisam razočarao. Svom nasljedniku želim puno sreće, a NS BiH uvijek stojim na raspolaganju”, rekao je za “Sportske.ba Sakib Malkočević, koji je o svojoj odluci ranije obavijestio čelnike krovne kuće bh. fudbala.

“Jučer sam se čuo sa ljudima koji vode Savez. Sa Begićem, Bakovićem i Pilavom i saopštio svoju odluku. Dugo o tome razmišljam, godinu dana otkako se desila bolest. Nisam bio u mogućnosti da sam stoposto unutra u reprezentaciji, uporedo obavljam i posao koordinatora omladinskog pogona FK Sloboda. Želio sam više vremena posvetiti zdravlju i porodicu. Nisam stoposto spreman, a zahtjev selektora traži stoposto spremnost. Ne bi bilo fer”, dodao je u razgovoru za naš portal Sakib Malkočević.

Malkočević će ostati upamćen po tome što je tri puta sa U-17 reprezentacijom BiH igrao na Evropskom prvenstvu.

PODIJELI