PODIJELI

Zoran Mamić sa svojim saradnicima Damirom Krznarom i Tomislavom Butinom preuzet će školu i sportski sektor Dinama. Dosadašnji voditelj škole Majo Vlak, zbog kako kažu u klubu visokog pritiska više ne može držati taj posao, ostat će kao glavni skaut. U Dinamu dodaju kako ih ne brine Mamićeva nepravomoćna optužnica koja ga tereti da je s bratom i jatacima opljačkao klub.

„Ne bih puno pričao. Cilj nam je šutiti, raditi i postizati rezultate. Čestitam Dinamu na sjajnoj sezoni. Pratili smo sve od prve do posljednje sekunde, radovali se i tugovali. Srećom, bilo je puno više radosti nego tuge,“ započeo je Mamić mlađi.

„Željeli bismo da Dinamo bude još bolji, koncentracija je na sportski sektor i mlade igrače. Složili smo sjajnu ekipu koji će voditi omladinsku školu. Krznar je moj najbliži saradnik posljednjih šest godina i svako će vam reći za njega da je „top mozak“ među trenerima. Drago mi je da je bio moj saradnik i da sa mnom dolazi u Dinamo. Butina je također radio u arapskom svijetu, puno je ulagao u sebe i sada ćemo napokon imati Dinamovu vratarsku akademiju. Jerko Leko će preuzeti juniorsku ekipu.”

„Bjelica i ja? Znamo se. Dijelimo iste ciljeve. Bit ću mu samo podrška. Ne vjerujem da bi moglo biti ikakvih problema između nas. Dinamo je moj život, emocija, moja porodica. Uz naše znanje koje smo stekli želimo da klub bude još veća mašinerija i želimo biti što sretniji. Odluke ćemo donositi zajednički.“

Njegov povratak u klub naišao je na negodovanje dijela navijača, a sudski procesi koji mu se spremaju također su otegotna okolnost, no on tvrdi kako mu to neće mu biti problem.

„Dokazao sam da mogu odvojiti jedno od drugog. Proces je počeo prije četiri godine i pokazao sam da to ne utječe na mene. A navijači? Ima onih kojima je drago, ima onih koji negoduju. Čelnici kluba su bili uporni, Barišić mi je odmah nakon odlaska iz prošlog kluba rekao: Zorane, vi se morate vratiti.“

Bojite li se da će presuda postati punomoćna?

„Nikad se ne bih vratio u Dinamo da mislim da sam kriv.“

Znači li vaš povratak na funkciju sportskog direktora kraj trenerske karijere?

„Imao sam više ponuda, nekih i milionskih, ali nisam mogao prekršiti dogovor i napustiti klub. Dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar posao ovdje. Ne može me poljuljati nikakva ponuda.“

Sad kad je i zvanično sportski direktor, onda je ovo pitanje za njega – šta je s Olmom?

„Bilo je ponuda koje nas nisu zadovoljile. Sigurno nam nije cilj oslabiti ekipu.“

Dotakao se i starijeg brata koji je još u bijegu u BiH.

„Naš odnos je više nego bratski, dijelimo i dobro i zlo. Otkad sam postao svjestan sebe, sve životne odluke sam dijelio s njim. On zna kakvu sam ekipu okupio i drago mu je zbog toga,“ zaključio je.

(germanijak.hr)

PODIJELI