PODIJELI

Zdravko Mamić, koji je od samog početka svog izbjeglištva u BiH bio smješten u hotelu Villa Regina u Međugorju, prije nekoliko dana otamo se iselio, otkrio je to izvor blizak Mamiću.

Hotel smješten na samo stotinjak metara od crkve Sv. Jakova, zagrebački Dinamo u više je navrata koristio kao svoje sjedište tokom zimskih priprema, a u njemu su boravile i brojne poznate osobe.

Hotel već više od desetljeća vode braća Jure i Mario Vasilj.

Nedugo nakon što se Mamić uselio u taj hotel, pobjegavši u junu 2018. kako bi izbjegao nepravomoćnu zatvorsku kaznu od šest i pol godina na prvom suđenju zbog izvlačenja novca iz Dinama, zagrebački nogometni klub koncem augusta 2018. potpisao je ugovor s 23-godišnjim Mariom Vasiljem.

Klub ga tada nije službeno predstavio, javnost je o njemu jako malo znala, a u Dinamo je stigao iz četvrte poljske lige, iz kluba koji se zove Legionova, da bi odmah bio proslijeđen u Sesvete.

Dotad je u karijeri igrao za GOŠK Gabelu, Istru, Rovinj, Hrvatski dragovoljac te slovensku Krku. Mario Vasilj sin je vlasnika hotela Villa Regina u Međugorju. Finansijske okolnosti tog transfera nisu poznate, ali odmah nakon što se to dogodilo pojavila se sumnja da je klub pronašao način da nominalno legalno financira Mamićev boravak u Hercegovini.

Sada se tvrdi da otac tog mladog fudbalera nije bio najsretniji tokom i razvojem karijere svog sina pa je to, čini se, dovelo do svađe nakon koje je Mamić napustio taj hotel.

PODIJELI