PODIJELI

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mancini kritikovao je Marija Balotellija.

Mancini je sa novinarima pričao pred utakmice svoje ekipe u okviru kvalifikacija za EURO 2020. godine, protiv Grčke 8. juna i protiv BiH tri dana kasnije.

On je u reprezentaciju vratio napadača Torina Andreu Belottija, ali nije zvijezdu Marseillea Balotellija.

“Belotti je igrao mnogo bolje u drugom dijelu sezone i zaslužio je poziv. Pričao sam sa Mariom i objasni mu zašto nije u timu. Ima vremena da zasluži poziv, kao i svi ostali. Sve zavisi od njega. Pozvaću ga ako to zasluži”, istakao je Mancini.

Baloteli je nedavno dobio suspenziju na četiri utakmice u francuskoj Ligi 1 zbog nesportskog faula i dobijanja crvenog kartona protiv Montpelliera.

“On i dalje radi stvari koje ne bi trebalo, dobio je suspenziju na četiri utakmice. Sve je u njegovim rukama. Mario ima kvalitet da igra na najvišem niovu, ali on ne daje 100 odsto. U suprotnom davao bi tri ili četiri gola po utakmici. Igra na niskom nivou i ja to ne volim”, kazao je selektor “azzurra”

Mancini je nestašnom Mariju dao 12 mjeseci za povratak.

“Ima 12 mjeseci za povratak u reprezentaciju. Immobile je oduvijek bio ovdje i igrao dobro. Postoje lošiji periodi, ali on je zaslužio poziv. Imamo talentovane napadače kod kojih postoji prostor za napredak. Neki su mladi, neki iskusni, a ja nisam zabrinut u tom polju”, jasno je zaključio Mančini.

PODIJELI