PODIJELI

Fudbaler Liverpoola Sadio Mane rekao je da neće mijenjati svoj stil igre, uprkos optužbama trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole da simulira.

Guardiola je prošlog vikenda rekao da Mane simulira penal, nakon što je Senegalac dobio žuti karton zbog padanja u šesnaestercu poslije duela sa jednim igračem Aston Ville.

Menadžer Liverpula Jurgen Klopp branio je svog igrača, a Guardiola je posle toga ublažio komentar, rekavši da je to pomenuo tokom duže izjave u kojoj je hvalio napadača Liverpoola i da “uopšte nije imao namjeru da kaže da je Mane takav tip igrača, pošto ga izuzetno poštuje”.

Kako je prenio Sky, Mane se nije uzbudio zbog Guardioline izjave, već je sarkastično odgovorio: “Ako bi mogao da bude penal, sigurno ću ‘simulirati’ ponovo”.

“Ako će mi simuliranje donijeti penal, onda ću to uraditi. Zašto da ne? Ali, ono što je Jurgen rekao je tačno – ja ne simuliram. Na utakmici protiv Aston Vile je sigurno bio kontakt. Možda nije bio za penal i sudija ga nije svirao, ali dao mi je žuti karton. Iskreno, nemam problem sa tim. Želim da nastavim tako. Ako dobijem penal, onda je penal, ako ne dobijem, onda ga nema, ali to neće promeniti moj način igre, ili način kojim radim stvari”, rekao je Mane.

“Sigurno je da ću biti spreman da uradim sve što je moguće, da pomognem mojoj ekipi. Mislim da je pametno od njega što je privukao pažnju sudija, ali igraću fudbal kao što sam do sada igrao. Ne obraćam pažnju na to što govori jer je to dio fudbala”, dodao je Senegalac.

Mane je rekao da ga takve izjave ne motivišu dodatno, već da situaciju vidi pozitivno.

Liverpool će u nedelju na Anfildu dočekati šampiona Mannester City sa šest bodova prednosti na prvom mjestu na tabeli.

City je jedina ekipa koja je pobijedila Liverpool u posljednjih 50 utakmica u Premijer ligi.